Kaubamaja otsustas poed pühapäeviti sulgeda

Haapsalu tarbijate ühistu esimees Raimond Lunev. Foto: Malle-Liisa Raigla

Märtsist on Haapsalu kaubajas pühapäeviti teise korruse poed suletud, avatuks jääb vaid apteek.

„Koroonaolukord on selline, pühapäeviti käis vähe rahvast ka, ei ole mõtet kulu tekitada,” ütles Haapsalu tarbijate ühistu esimees Raimond Lunev.

Samuti ütles Lunev, et plaanis on ära viia kaubamaja koridorides asuvad toolid ning jälgida poes olevate inimeste arvu. „Kas lugeda neid üle või jälgida turvakaameratest,” ütles Lunev.

Eile otsustas valitsus karmistada koroonapiiranguid – sulgeda kinod ja teatrid, piirata söögikohtade lahtioleku aegu ning jätta koolid märtsi lõpuni distantsõppele. Kontaktõpe on lubatud vaid 1.-4. klassi ja haridusliku erivajadusega õpilastele.

Seepeale otsustas kaupmeeste liit, et rakendab vabatahtlikult eneseregulatsioonina piiranguid. Selle järgi on kaupmehed lubanud kontrollida maskikandmist, sulgeda istumis- ja mängualad ning välja lülitada kaubanduskeskustes olev avalik wifi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pühapäev
3 aastat tagasi

on hingamispäev.

Mis
3 aastat tagasi

see Wifi siia puutub?

Valdo
3 aastat tagasi

Oleme jõudnud oma viiruse vastase võistlusega sinna maani, kus igaüks püüab viirust piirata oma äranägemise järgi. Toetan seda mõtet aga paljudel inimestel jääb sissetulek saamata.
T. Valdo

mis see 1 päev aitab kui teised päevad on ralli
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Sissetulek ei ole tähtsam kui teiste inimeste elud. Terve aasta on seda sissetulekut säilitatud ja riigi poolt toetusi makstud ja tulemus on 100 korda halvem kui üks korralik 2nädalane lockdown.

K.S.
3 aastat tagasi

Abiks ikka niikaua kui k.kalda valitsus vaktsineerimise massidesse viib(st. vaktsiinilaod tühjaks vaktsineerib)…

Mhmh
3 aastat tagasi

Mõistlik otsus.
Aga täna jäid Konsumis silma 3 “araabiakeelset” väikest last, kes ilma täiskasvanuta poes riiulite vahel ringi jooksid. Müüjad neile tähelepanu ei pööranud, turvamees jäi samuti reserveerituks, millest järeldan, et see pole esimest korda. Neid lapsukesi olen näidud ka Rimis omapäi käimas/hängimas. Millegipärast on tunne, et müüjad/turvamees ei söanda midagi ette võtta (ehk on eelnevalt halbu kogemusi nö. “inimõigusi kaitsvate” indiviidide poolt?).

Kes on selle “pagulaspere” tugiisik? Ja miks ei tee ta oma tööd?!?
Miks pole perele selgitatud, et praeguses olukorras, kus turvareegel näeb ette distantsi hoidmist jne., jooksevad alaealised mööda poode?

Mhmh
3 aastat tagasi
Reply to  Mhmh

Lisan seda, et lapsed näppisid kaupu, ühel oli erakordselt räpane tühi (?) kilekott kaasas. Ja laste vanuseks pakun alla 8 aastased.

Chr
3 aastat tagasi
Reply to  Mhmh

No kui julged neile otsagi vaadata, oled rassist!

täna
3 aastat tagasi
Reply to  Mhmh

lõuna ajal olid nad maksimas toitu ostmas, nagu lõunamaised lapsed ikka, elavad ja asjalikud

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  täna

asjalikud!?? Salliv võiks oma arvamuse kirjutamata jätta!!! Sinusuguste pärast ongi põhjamaad ja paljud euroopa riigid väga hädas nende “asjalikkude” pärast. Krdi kohast selline inimene tuleb.

Tooliralli
3 aastat tagasi

Miks need toolid kaubamaja koridoridest ära viiakse. Vana inimene ei saagi enam jalga puhata .Aga ju see coop kannab hoolt, et viirusepesast kiiresti värske õhu kätte.

Ott
3 aastat tagasi

Puhas omakasu

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Ott

äritegemine põhinebki kasu saamisel, muidu pole ju mõtet. Eks selliseid katastroofe ongi kõige parem omakasu huvides ära kasutada..easy money

Haapsalu inimene
3 aastat tagasi

Poed va toidupood võiks üldse pühapäeval kinni olla. Müüja on ka inimene ja tahaks oma perega koos olla.

H.T
3 aastat tagasi

Kas müüjad ei käi vahetustega tööl ja 40tundi nädalas, nii nagu riigiseadus ette näeb? Kui teate rikkumisest ,andke palun sellest teada! Anonüümselt võite jätta vihje kasvõi siia.

valik
3 aastat tagasi

Soovija saab ju 7 päeva nädalas perega aega veeta. Töölkäijad seda paraku endale lubada ei saa.

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  valik

te arvate, et poemüüjaid poleks vajagi? Kui neid ei oleks, küll sa kiunuks siis teistpidi jälle. Selge, et valik on olemas, aga kui palju väikelinnas valikuid on?

Hmm
3 aastat tagasi

Muidugi võivad teise korruse ärid endale suletud päeva lubada, väikelinnas läheb nii hästi, et pole vahet, kui mõni päev pood kinni pamna! Aastaga viie vaesema inna ritta on meie loosung!

Kaa
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Asi ei ole selles , et ärid võivad endale lubada seda vaid selles et koroona on inimeste liikumist nii palju muutnud , et pühapäeviti lihtsalt terve teine korrus inimtühi ei ühtegi inimest. Kui ei ole inimesi ei ole mõtet ka poode lahti hoida. Ja kellel soovi saab esmaapäevast – laupäevani kõik oma ostud ilusti ära teha ei pea jätma pühapäeva peale

Jah muidugi
3 aastat tagasi
Reply to  Kaa

ilus lugu teie poolt kirjutatud, aga küsiks mõne selle äri omaniku käest ka, kas tema ka rõõmustab teistega koos.

nendes
3 aastat tagasi
Reply to  Jah muidugi

ärides seal üleval valitseb tühjus, kahju on nendest seal igavlevatest miiniumpalgalistest müüjatest

Mini
3 aastat tagasi
Reply to  nendes

Parem miinimumpalk kui üldse mitte midagi. Haapsalus pole ju tööd valida

kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Mini

tööstus hävitati ja rahvas pandi sõltuma võõrkaubast ja sanditoetustest ja see rahva eemaldamine oma kodukandist ja kohalikust toidust jätkub mühinal, püüad päevas üle 5 kg. kala oled juba kurjategija ja kui ostad 10 kg. norra lõhet oled euroväärtustest õieti arusaanu ja eesti eduloo tagaja

See
3 aastat tagasi
Reply to  kohalik

juba pigem Norra edulugu.

Salajane siseinfo
3 aastat tagasi
Reply to  Mini

jaamaülema abiks või vagunisaatjaks võib minna. Rong pidavat varsti tulema räägitakse.

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Et müün pühapäeval ühe hilbu 25 rahaga, saan kasu 20 raha ja üüri ning kommunaalide eest maksan 30?

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Olge täitsa mureta, egas nädala teistel päevadel see eriti kasumlikum ei ole. Sulgevad kõik mingi aja pärast ja asenduvad uute katsetajatega.

Mutike
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Armas inimene. Kui selles teise korruse äris on müüja terve päeva tööl, s.t. 8 tundi, tuleb talle selle päeva eest palka maksta ja ka riigi maksud palganumbrilt, lisaks elekter, mis kulub ruumi valgustamiseks 8 tunni jooksul. Kui selle aja jooksul käib poest läbi 15 inimest kellest kaks otsustab paari euro eest midagi osta siis ütleb lihtne matemaatika, et kaupmees on omadega sügavas miinuses.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Mutike

Kulla inimene, kui paneks mitmeks päevaks poe kinni, vaata kui palju raha jääb kokku. Palka ei pea maksma, ka riigimakse, elekter null. Vaevalt esmaspäeviti sinna poodi või teenindusse tormi joostakse. Kui selline mõtetu äritegemine on, et inimesed huvi ei tunne, siis milleks seda üldse pidada ja omi närve rikkuda? Jääb arusaamatuks. Võibolla peaks ärimudeli ümber vaatama.