Kaitseliit tahab Hiiumaa malevkonna saarlastele anda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Minu sugulased kaitsliitlased käisid Haapsalu meeste tegevusega tutvumas paar aastat tagasi ja kirusid Saaremaa organisatsiooni maa põhja ?

kaitseliitlane
3 aastat tagasi

Päris kurb, kui vabatahtlikust organisatsioonist on saanud peaaegu käsualune! Kui ei meeldi, siis mine minema, aga kes siis jääb? Keda vabatahtlike jaoks moodustatud staabid koordineerivad? Eks elu näitab…

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  kaitseliitlane

Üritatakse vist pikas plaanis välja suretada seda organisatsiooni. Mingeid vabatahtlikke pole vaja koondada ühise lipu alla. Vabadussõjas olid vabatahtlikud tegelased liigagi tugev jõud ja hävitav vaenlasele. See on hübriidsõja pikaajaline plaan ja kaldun arvama, et vaenlane pole üleüldsegi see, keda meile päevast päeva näidata püütakse. Pealegi rahvuslipp ei ole enam soositud niiväga EU peakorteris nagu seda on välja ka öeldud juba mõnede saadikute poolt. Rahvusluse esiletoomine takistab sõbralike rahvaste liidu arengut. Nüüdsel ajal peab ära märkima ka selle, et ma ei ole mees ega naine, vaid sooneutraalne ja ilma rassita ja see kirjutatud kommentaar on minu enda väljamõeldis ehk arvamus… Loe rohkem »

Noorkotkas
3 aastat tagasi

Kuuaega tagasi ilmus artikel uuest malevapealikust, kes lubas muudatusi.
Naljaga pooleks võib muudatuste all mõelda ka organisatsiooni laiali saatmist. Siis vabaneks ka kaitseeelarvesse lisa raha ja 20 aastaga saaks ühe k9 juurde osta. Riigikaitse seisukohast oleks tegemist olulise reformiga.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Noorkotkas

Nojah, aga neid inimesi ju jagub, kes tahavad mundris olla ja metsas käia. Minuarust see juba siuke poliitiline organisatsioon, et tuleb välja astuda. Pole viitsinud seni lihtsalt staapi minna

Ants
3 aastat tagasi

Lääne malev lagundatakse tükkideks ja siis liidetakse järelejäänud osa Rapla malevaga. Selline oli väidetavalt ka eelmise KL ülema üks plaanidest. Praegune pealik läheb ajalukku kai Lääne maleva viimane pealik.

laevnik
3 aastat tagasi

See samm näitab, et EKL juhtkond ei tea eesti rahva traditsioonidest ööd ega mütsi.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  laevnik

vene aja kasvandikud, mis tahad saada neist. Panevad kõik ühte patta sarnaselt nsv liidu armeega, kus kõik erinevad rahvad ja piirkonnad “sõbralikult” koos aega teenisid.

väikehaapsallane
3 aastat tagasi

Tuttavate hiidlaste Elutee käib tõesti üle Haapsalu Tallinna. Haapsalu endaga on neil suhe põgus – 2 foori ja Jaama tänav -, ent kokkupuude Saaremaaga veelgi põgusam (saarlaste endiga saab Tallinnas suhelda). Sõja ajal ühine vaenlane liidab, ent rahu ajal võidakse ka sõbraga tülli pöörata. Võib olla olekski taktikaliselt õige hiidlased-saarlased praegu lahus hoida? 😉

Johnson
3 aastat tagasi

Eks seda on ka varem plaanitud ja päris mitu korda. Huvitav, mida sellest hiidlased arvavad ? Mõni aasta tagasi paljud hiidlased saarlaste alla küll ei kippunud ning päris paljud lubasid KL-st välja astuda, kui see peaks juhtuma.

Lissaboni lepe
3 aastat tagasi
Reply to  Johnson

Küsimustele vastuseid saab Euroopa Liidu väärtusruumis alati muuta nii, nagu küsijale sobib.

külvivolinik
3 aastat tagasi

hakkame kolhoose looma

Kõlaks uhkelt
3 aastat tagasi
Reply to  külvivolinik

Kersti Kaljulaidi nimeline Hiiumaa euro-kalurikolhoos või
Yana Toomi nimeline Lasnamäe euro-sovhoos või
Mailis Repsi nimeline Ausa Riigiametniku euro-sovhoos või
Siim Kallase nimeline $10 miljoni euro-kolhoos või
Jürgeni nimeline Rahapesu sovhoos……………..

just
3 aastat tagasi

Vot see külab küll, nagu “hea idee”. Nagu klassikaline saarlase-hiidlase anekdoot.
Loogiline muidugi- ega muidu saarlased oma mainet ja taset tõsta ei saagi.

Ahsoo
3 aastat tagasi

üritavad Hiiumaal isikkoosseisu vähendada?