Algas kohtupidamine Mikk Tarraste üle

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14
Pärnus algas kohtupidamine Lihula tulistaja Mikk Tarraste üle. Malle-Liisa Raigla

Täna algas Pärnu maakohtus kohtuprotsess suvel Lihulas tulistanud Mikk Tarraste üle.

6. ja 7. juuni öösel Lihula lähistel kahe inimese surma ja kolmele inimesele raskeid vigastusi põhjustanud Tarraste tunnistas enda süüd. Ainus, millega Tarraste ei nõustunud oli kuritegude varjamine ja põgenemine. Samuti jääb Tarraste enda avaliku vabanduse juurde.

Prokurör Gardi Anderson luges istungil ette süüdistuse mõrvas ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Süüdistuse järgi põhjustas tulirelvadega ja alkoholijoobes Tarraste Lihula tanklas avarii, mille varjamiseks põgenes sündmuskohalt. Tarrastele järgnes mootorrattal Virgot Rägastik ning kaks sõiduautot – kokku kümme inimest. Süüdistuse järgi tulistas Tarraste neid – üks autodest sai viga ning mootorrattur hukkus.

Mootorratturit tulistas Tarraste kolm korda, millest kaks kuuli tabasid Rägastiku pead. Autodes olnud üheksast inimesest keegi viga ei saanud.

Seejärel tulistas Tarrraste talle vastu tulnud Žigulid, kus oli viis inimest. Viga said autojuht ning kaks last, sündmuskohal suri kõrvalistmel istunud Ülle Heinver. Autos olnud kolmas laps füüsilisi vigastusi ei saanud.

Seejärel liikus Tarraste Tuudi raudteejaamani, kus avas tule politseinike suunas.

Prokuratuuri hinnangul oli kahe inimese tapmine, nelja inimese vigastamine ja määramatu hulga inimeste ohustamine tahtlik.

Kannatanud on Tarraste vastu esitanud tsiviilhagisid pea 350 000 euro ulatuses.

Tulirelva või laskemoona ebaseadusliku käitlemise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. Süüdimõistmisel mõrvas karistatakse kaheksa- kuni 20-aastase või eluaegse vangistusega.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments