Jüri Ratas otsib Facebookis Eestile presidenti

BNS

Peaminister Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna esimees, endine peaminister ja praegune riigikogu liige Jüri Ratas palub sotsiaalvõrgustikus Facebook teha inimestel ettepanekuid, kellest võiks saada järgmine Eesti president.

„Keda näete järgmise Eesti presidendina? Palun teie ettepanekuid konkreetsete nimedena, kuna vastav küsimus kõlab aina sagedamini,” kirjutas Ratas.

Ratas lisas, et teisipäeval tõusetus uue presidendi teema riigikogu saalis, kui arutelul oli presidendi rahva poolt otsevalimist puudutav eelnõu.

„Seda ammust Keskerakonna ideed proovime ellu viia 2023. aasta riigikogu valimiste järel, kui laual on järgmise koalitsiooni koostöölepe,” kirjutas Ratas. „Tänavu augustis valime järgmise presidendi senise korra kohaselt. Praeguseks oleme Keskerakonna fraktsioonis kokku leppinud arutada kandidaatide üle mais. Eesmärgina näeme, et sel korral oleks valik tehtud Riigikogu saalis ja tulevane president liidaks rohkem meie ühiskonda.”

Keskerakonna saadikud on Ratase sõnul varasemalt korduvalt teinud ettepanekuid presidendi otsevalimiste algatamiseks. Näiteks viimati möödunud aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea Okkupant
3 aastat tagasi

Las helistab Iisraelisse, sealt küsib, mis asja??

kohalik valija
3 aastat tagasi

Peaasi, et liber ei satuks!
Eesti mees, kas mõni rahvuslane või muidu aus mees.

No
3 aastat tagasi

kuule, kas see on siis tänu, et uude valitsusse alles jäeti? 😀 😀

Jüri on ja jääb
3 aastat tagasi

koos oma erakonnaga minu silmis reeturiks, kes koostöös jõustruktuuridega teostas riigipöörde ja ise nimetas oma tagasiastumist meie riigis “uueks poliitiliseks tasemeks”?
Uus tase on täna kahe korruptiivse erakonna koalitsioon, raske on isegi öelda kummal neist korruptiivsem ajalugu.

2. kodanik
3 aastat tagasi

Piisavalt totakas ettevõtmine, et juhtida tähelepanu ära asjaolult, et mõnikord ilmnevad väärteoasjades kuriteotunnused.

saame üllatusi
3 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Väga libe tee. Küsida FB kaudu!!!!!

kevad tuleb
3 aastat tagasi

Kogu praegune elu käib läbi totaka feissari ja järjest jälgimaks muutub!

pakun
3 aastat tagasi

arnold oksmaa, südamlik ja kõiki armastav inimene