Galerii: rannarootsi muuseum pidas lustakat perepäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rannarootsi perepäeval oli kohal ka jõuluvana. Arvo Tarmula

Rannarootsi muuseumi traditsioonilist perepäeva saatis sel aastal päikesepaisteline ilm, mis rohkelt rahvast kohale meelitas.

„Lõpuks ometi on ilm meid ka soosinud,” ütles rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm. „Ma loodan, et igaüks leidis siis mingit tegevust,” lisas ta.

Suur osa selle aasta perepäeva tegemistest oli jääl. Motoklubi Müristaja oli oma mootorrattad välja ajanud ja tegi merel ringrajasõitu. Politsei oli Pärnust kohale toonud mootorsaani, millega lapsi sõidutati.

Mürinat tegi jääl Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühma hüdrokopter, mille sõitu samuti jääl demonstreeriti. Samuti näitasid vabatahtlikud merepäästjad, kuidas käituda, kui juhtud jääauku kukkuma, ja kuidas on kõige õigem august välja ronida.

Muuseumi paadisilla juurde oli muuseumirahvas üles pannud jääkarusellid ja sisse lükanud rajad kelguvõistlusteks. Võisteldi nii soome kui ka Salvo kelkudel ja parimatele oli muuseum välja pannud auhinnad.

Rannarootsi muuseumi naised pakkusid kehakinnituseks kalasuppi ja juba nende firmaroaks kujunenud grillitud kilu ja räime. Lapsed said ka ise tulel viinereid ja vahukomme grillida.

Kuigi jõuludest on juba üle kuu aja möödas, oli perepäeval kohal ka jõuluvana, kes polnud veel jõudnud kuube sügavale kappi peita. Lisaks jõuluvanale ja Lõvi Leole aitas meeleolu luua Enrik Visla lõõtsamuusika.

Ainult linnarahva jõulukuuskedest moodustatud suur lõke ei tahtnud hästi põleda. „Eks siis jääb osa jaanilõkkeks,” muigas Kalm.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskumatu.
3 aastat tagasi

Kellegil maski ees pole?

kohatu
3 aastat tagasi
Reply to  Uskumatu.

Jääl jalutades? Lastele? Palun mitte.

Arst
3 aastat tagasi

Lycka till

Palun
3 aastat tagasi
Reply to  Arst

tölget, et teaks kas panna miinus vöi pluss! Räägin riigikeelt, milleks on eesti keel.

Kah riigikeelne
3 aastat tagasi
Reply to  Palun

, kes siis seda väljendit ei teaks!@😃. Ikka plussi väärt.

Tii
3 aastat tagasi

No nii tore üritus oli, lustida sai palju. Suured tänud korraldajatele