Ene Pajula: vältige lifte ja võtke väiksem taldrik

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsallasest ajakirjanik Ene Pajula kirjutas raamatu oma eluaegsest võitlusest ülekaaluga.

„Mammi kaaluvõitlused” on nii värske, et sellest rääkides ei olnud autor raamatut ennast veel näinudki, kuigi poodides seda juba leidub. „See raamat on puhas juhus nagu minu elus kõik,” ütles Pajula.

Viis-kuus aastat tagasi kirjutas teismeeast peale ülekaaluga kimpus olnud Pajula ajakirjale Tiiu sellest järjejutu, mis võeti hästi vastu. Aastad läksid, kaaluvõitlus jätkus ja mõte edasi kirjutada kiusas. Lõpuks uuris Pajula kirjastuse Hea Lugu juhilt Tiina Kaalepilt, kas selline raamat võiks kirjastust huvitada. Selgus, et huvitas küll. „Nii ma kirjutasingi kolmveerandi jagu teksti juurde,” ütles Pajula.

Otse nõuanderaamat „Mammi kaaluvõitlused” autori sõnul ei ole. Ka kokandusest on asi kaugel. „Mõni nõuanne raamatu lõpus ikka on, näiteks et vältige lifte ja võtke väiksem taldrik,” ütles Pajula. Raamat

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Piret Loog
3 aastat tagasi

Väga hea raamat. Jõudu ja jaksu Enele!

aga
3 aastat tagasi

mõni ongi eluaeg ülekaaaluine või siis peenike. Jah,ta võib õige toitumisega alla võtta, aga kui sellest toitumisest ei kujune elustiil, siis tulevad kilod tagasi. Ja ka ühes peres võib olla üks laps peenike,teine ülekaaluline. Kui see vaid nii lihtne oleks,et võta väike taldrik.Oma roll on geenidel, inimees tahtejõul, seedimisel ja närvisüsteemil ilmselt ka…Kas tahan olla pidevalt tühja kõhu tundega, saledam aga samas närviline ja pahur…Pole siin kahjuks lihtsat nippi.

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  aga

Miks inimene ei võiks elada nii nagu ta ise tahab?

kummaline maailm
3 aastat tagasi

Ja nii väikeses linnas nagu Haapsalu kasutage vähem autot.

K.s
3 aastat tagasi

Kaubamajja kodunt 2,5 km, lähima toidupoeni 2km, passilauda 3,7 km, Selverisse 4,5 km, tööle ka 3,5km…Pole see Haapsalu nii väike midagi ja samas pole ka suurlinn kus kõik käe-jala ulatuses…Mis muidugi ei tähenda seda et Te vähem autot kasutama ei peaks…

Tom naabermajast.
3 aastat tagasi
Reply to  K.s

Elate järelikult Kiltsis või Ungru teel.