Ene Pajula: miks me küll vaktsiini ei usu?

Ene Pajula. Foto: Arvo Tarmula

Ene Pajula. Foto: Arvo Tarmula

Veevalajast veelemb, nagu ma olen, käin järjekindlalt Haapsalu veekeskuses.

Paar nädalat tagasi esmaspäeval oli vist esimene kord, kui seal vaktsiinipassi küsima hakati. Basseinis ootas mind täielik üllatus – seal oli ainult paar inimest ja suure osa oma kahest tunnist nautisin täielikku üksindust. Privaatbassein – kas pole vägev! Üldse pole põhjust kurta! Ainus probleem – kui keegi ujumas ei käi, on linnavalitsusel seda pagana kallis ülal pidada.

Uurisin veekeskuse valvelauast, et mis värk on. Sealt öeldi, et jah, tundub, et nende püsikliendid on vaktsineerimata ja neil polegi seda passi. See oli küll imelik uudis. Võiks ju arvata, et need inimesed, kes ujumas käivad, hoolitsevad oma tervise eest, aga ju siis mitte.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
49 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Illimar
2 aastat tagasi

Lamepealiste kiun tõuseb lausa stratosfääri…

Maakas
2 aastat tagasi

Järelikult vaktsineeritud ei oska ujuda. Ilmselt ei oska nad veel paljusid muidki asju. Mõtlemise ja analüüsivõimega on neil kindlasti probleeme, sest väga-väga paljud lasid end vaktsineerida ainult sellepärast, et kohvikusse saada. Erilist arukust see just ei näita.

Ons
2 aastat tagasi

Ene ise vaktsineeritud?

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Ons

Loe artiklit siis appikene!

Veiko
2 aastat tagasi

Hoolitsevad tervise eest ?
2 tuttavat on peale vaksineerimist surnud, ühel halvatus ja teisel autoimuun haigus.
Tervisest hoolivad, kes seda teadmatta vedelikku sisse ei süsti – arvan mina !
Vabandust

et kindlasti
2 aastat tagasi

terasid sõkaldest eraldada tuleb kasutusele võtta maailmas tuntud märgistus, kollane kuusnurk riietel teatab, et inimene pole vaktsineeritud ja ka tänavapilt muutub kirevamaks

Jenkem
2 aastat tagasi

Jaja pass avab maailma, kummaline….

xyz
2 aastat tagasi

Loo pealkiri ise ütleb ju kõik: vaktsiin on USKUMISE teema, reaalse kaitsega või vaktsiini olemusega ei ole midagi tegemist. Nõutakse kohustuslikus korras vaktsiini uskumist…. Mäletame veel, kuidas selle va ristiusu toomisega läks.

Lugeja
2 aastat tagasi

Proua Ene ilmselt välismaakeelset meediat ei loe ja meie meedia kahjuks sellest ei kirjuta, aga just maailma enim vaktsineeritud riikides on nakatumine covidisse kõige suurem, enamus hospitaliseeritutest on süstid saanud. Iisreael, Island jne. Graafikud läksid hüppeliselt üles peale seda kui enamus elanikkonda vaktsineeriti. Mitmed riigid on kehtestanud sisenemiskeelu nt iisreali kodanikele. Iga veidigi kursis olev inimene hoiab hetkel passiomanikest just sel põhjusel eemale.

Ah mis
2 aastat tagasi

Minu poolest vaktsineerige end või ärge vaktsineerige, aga ärge palun üksteist maha lööge sellepärast, et teine otsustab teisiti. See on hoopis üks suur viirus, mis meie oma rahva seas on liikvele läinud. Üks video liigub ringi, kus Rakvere maximas läheb maskikandja teisele ilma maskita kaaskodanikule kätega kallale. Jäägem siiski inimesteks, kohutav mis toimub!

Mötlemisvöimet
2 aastat tagasi
Reply to  Ah mis

ja veelkord mötlemisvöimet meile köigile!

enn
2 aastat tagasi

USA fda (food and drug administration) paari päeva eest ei andnud heakskiitu kolmandatele doosidele. argumente selle vastu oli palju, näiteks, et vaktsiini tagajärel sureb 2x rohkem kui surmi ära hoitakse. kõik avalik info ja veebis väljas, millal le Neil teemadel kirjutama hakkab?

Arvamus
2 aastat tagasi
Reply to  enn

Ära usu libauudist!

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Arvamus

Libauudis? Väidate siis, et anti ikkagi luba või mis värk on?

Arvamus
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Väidetakse, et see on otsast lõpuni vale uudis. Luba kindlasti antakse.

saast LE
2 aastat tagasi
Reply to  Arvamus

panin konkreetse lingi sellele faktile. loomulikult kõrvaldas LE justnimelt SELLE kommentaari. valetav propagandatoru!

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  saast LE

Ära nii arva, proovi teinekord jagada kasvõi postimehe mingit linki artiklist, siis ka see läheb kustutamisele. See ei ole seotud teemaga, vaid jagatud hppt lingis. Keegi siin ükskord õpetas, kuidas lingid alles jäävad, tuleb sealt üks märk ära kustutada või lisada, vot ei mäleta, aga proovi oma linki uuesti jagada ja võta näiteks http eest ära, siis jääb alles. Tegelikult siin kustutatakse ainult roppusi ja otsest sõimu ja ähvardust, aga sellist a la zucervergi blokeerimisstiili pole ma küll täheldanud.