Hiiumaa volikogu esimees Aivar Viidik pääseb riigikokku

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aivar Viidik. Foto. Urmas Lauri

Aivar Viidik. Foto. Urmas Lauri

Valitsusvahetusega tuleb riigikokku üheksa uut liiget, vahendas ERRi uudisteportaal.

Hiiumaa vallavolikogu esimees Aivar Viidik hakkab riigikogus asendama kaitseministriks tõusvat Kalle Laanetit. Viidik on ka juba teatanud, et kavatseb riigikokku tööle minna.

Reformierakonna 34-liikmelises fraktsioonis vahetub kaheksa liiget. Peaministri kohale asuva Kaja Kallase asendusliige on Timo Suslov, Rahandusministriks saava Keit Pentus-Rosimannuse asemel tuleb riigikokku Ivi Eenmaa, tulevast justiitsministrit Maris Laurit hakkab asendama Mati Raidma, maaeluministriks esitatud Urmas Kruuse asendusliige on Toomas Järveoja, haridus- ja teadusministri kohale seatud Liina Kersna asemel tuleb Maido Ruusmann, sotsiaalkaitseministrina tööd alustava Signe Riisalo asendusliige oleks Margit Sutrop ja tulevase väliskaubandus- ja IT-ministri Andres Suti asendusliige Õnne Pillak ning Kalle Laaneti asemel saab riigikokku Aivar Viidik.

Keskerakonna fraktsioonis toimub üks vahetus – peaminister Jüri Ratas naaseb riigikokku, kuid kuna sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder saab uue valitsuse keskkonnaministriks, säilitab alles detsembris riigikokku saanud Imre Sooäär oma koha parlamendis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments