Galerii: Noarootsis meenutati Vabadussõja realvarahu algust

Lääne Elu

info@le.ee

Vabadussõja relvarahu aastapäeva meenutati ka Noarootsis. Foto: Maie Arro

Kaitseliidu Risti malevkonna Noarootsi kaitseliitlaste korraldustoimkonna eestvõttel toimus täna, 3. jaanuaril mälestustseremoonia Noarootsi Vabadussõja mälestussamba juures, mälestusküünlad asetasid KL Lääne maleva liikmed, mälestuspärjad asetasid Noarootsi osavalla esindus ja Noarootsi kogudus.

Vabadussõja lahinguväljadel oli langenud üle kahe tuhande võitleja, haavadesse-haigustesse suri teist sama palju. Ühtekokku kaotas Eesti üle kuue tuhande inimese, haavatuid oli kaksteist tuhat. Kuid, ilma Vabadussõja võiduta poleks tänasel päeval Eesti riiki ega rahvast.

Kahekümnendatel alustati tavaga pidada iga aasta 3. jaanuaril relvarahu kehtima hakkamise hetkel vaikuseminutit, austamaks Vabadussõjas võidelnud eestlasi ja välismaalasi.

Noarootsi Vabadussõja võidusammas avati 1935. aastal, hävitati Nõukogude võimu ajal 1948. aastal, taastati 1990. aastal.

Fotod: Maie Arro

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments