Pühapäeval saavad esimesed inimesed Eestis koroonavaktsiini

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Pixabay
Koroonaosakonna sissepääs Läänemaa haiglas. Andrus Karnau

Sotsiaalministeerium teatas, et koroonavaktsiin jõuab Eestisse laupäeval ning esimesed vaktsiinidoosid süstitakse pühapäeval.

Esimene vaktsiini saadetis jõuab terviseametisse laupäeva hommikul kell 5. Koroonavaktsiini tulekut turvab politsei ja koha peal on ka terviseameti peadirektor Üllar Lanno.

Laupäeval annab terviseametis vaktsiini saabumise puhul pressikonverentsi sotsiaalminister Tanel Kiik.

Pühapäeval algab vaktsineerimine Ida-Virumaal, Tallinnas ja Tartus. Vaktsineerimine algab Ida-Virumaal Kohtla-Järvel Järve tervisemajas, Tallinnas PERHs, Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglas Mustamäe perearstikeskuses. Tartus toimub vaktsineerimine ülikooli kliinikumis ja Ülikooli perearstikeskuses ning kiirabis.

Esimesed vaktsineerimised on mõeldud ajakirjanikele näitamiseks. Tegelik vaktsineerimine algab uuel nädalal. Esmajoones vaktsineeritakse tervishoiutöötajaid. Sel aastal jõuab Eestisse 9750 doosi vaktsiini, millest jätkub 4875 inimese vaktsineerimiseks.

Jaanuaris peaks Eestisse jõudma ligi 40 000 doosi. Seda ei piisa isegi tervishoiutöötajate vaktsineerimiseks. Viimaseid on Eestis umbes 30 000. Hoolekandeasutustes on elanikke ja töötajaid umbes 25 000.

Millal algab koroonaviiruse vastu vaktsineerimine Läänemaa haiglas ja Haapsalu perearstikeskuses, pole praegu teada. See sõltub sellest, kas Läänemaal on vastava koolituse saanud spetsialiste.

Pfizer-BioNtech müüb Eestile 600 000 doosi koroonavaktsiini, millest jätkub 300 000 inimese vaktsineerimiseks. Moderna müüb 235 000 doosi, millest jätkub umbes 117 000 inimese vaktsineerimiseks.

Pärast tervishoiutöötajaid savad vaktsiini hoolekodude töötajad ja elanikud ning üle 70aastased inimesed. Seejärel kõik, kes seda soovivad.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Tõesti, milline töövõit?
Kohe on kevad ja ei tehta selliseid uudiseid.
T. Valdo.

N60
3 aastat tagasi

Tänan, ei

N37
3 aastat tagasi
Reply to  N60

Sama siin.

K.S.
3 aastat tagasi

Ja millal jõuab vaktsiin läänemaale ei tea isegi karnau…

Covid
3 aastat tagasi

Pilet vabadusse,juhhei ristirahvas!

Juku
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Pilet katsejäneseks saamiseks mõtled.

Peter
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Vabadus oleks niigi kui siin vähem lolle oleks. Ühte alles näidati kui vinge mees pani eesti valitsusele ära kui londoni otselennud keelati. Sõitis londonist ateenasse, sealt saksamaale dortmundi, edasi vilniusse koroona pessa, edasi klaipedasse ning sealt Tartusse. No on ju kœva koll, pani ära , ikka ärapanemise pärast oma suure tähtsusega. Teine on siin koroonas, terviseameti mõistes koduarestis ja jäi politseile alkoholijoobes vahele .. kui lisada œigusksntleri läbu peabki saasta kõik kohad täis olema.