Viigi kooli lapsed viisid varjupaika jõulukinke

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Viigi kooli õpetaja Villu Baumann (paremalt kolmas) koos lastega varjupaigas. Foto: erakogu
Viigi kooli õpetaja Villu Baumann (paremalt kolmas) koos lastega
varjupaigas. Foto: erakogu

Haapsalu Viigi kooli õpetaja Villu Baumann koos kuue õpilasega käisid reedel Läänemaa loomade varjupaigas ja viisid kassidele magamispesi ja toitu.

„Ühelt pool kassiarmastus, teiselt poolt pesad, mis meil olid olemas,” ütles Baumann. Kasside magamisasemed valmisid Baumanni juhendamisel tööõpetuse tundides. „Pole ju mõtet lasta neil niisama tühja seista,” ütles Baumann.

Viigi kooli draamaring ja rahvapillimängijad kulutasid mardilaadal esinemise eest saadud raha kassitoidu ostmiseks – seda oli kokku kolm kastitäit ja need olid nii rasked, et üksi ei jaksanud tõsta. „Kilodes ikka üsna palju,” ütles Läänemaa loomade varjupaiga juhataja Elina Alp.

Alp märkis, et laste toodud pesad on juba kasutuses. „Ühe panime kassipoegade tuppa, teine läks täiskasvanud kasside tuppa,” ütles Alp. Kasside lemmik on lambavillast voodriga läbipaistvast materjalist rõngaspesa. „Kohe läks kasutusse ka tumbalaadne pesa, kuhu saab kass sisse pugeda,” ütles Alp. Kui mõni kass leiab kodu, siis antakse temaga koos uuele omanikule kaasa ka Viigi kooli laste annetatud pesa.

Baumann käis õpilastega enne jõulupühi kasside varjupaigas ka mullu. Ka siis viisid nad sinna magamispesasid ja kaks suurt kotti krõbinaid. „Loodame traditsiooni jätkata ja minna varjupaika ka tuleval aastal,” ütles Baumann.

Läänemaa loomade varjupaigas elab praegu 27 kassi, 15 on kassipojad. „Iga annetus on meile suureks abiks,” ütles Alp.

Kasside toidukausid täidetaksegi just annetustest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mari-Ann
3 aastat tagasi

See on selle aasta positiivseim tegu/uudis. Edu koolile, head tervist õpetajatele ja lastele!