Lääne-Nigula vald on hädas huntidega Piirsalu külas

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh
Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Lääne-Nigula vallavalitsus pöördus keskkonnaministeeriumi poole, sest ei ole rahul, et Põhja-Läänemaale ei antud huntide küttimislube. Murekoht on Piirsalu küla, kus sel sügisel on rünnatud lambaid ja koeri.

Käesoleval jahiaastal võib Eestis lasta 140 hunti. Lääne-Nigula vallale teeb aga meelehärmi, et keskkonnaameti vastavas käskkirjas leiti, et Põhja-Läänemaal on kahjud väikesed ja küttimislube sinna ei anta, vahendas „Aktuaalne kaamera”.

Keskkonnaministeeriumi sekkumist soovib vald 170 elanikuga Piirsalu küla pärast, sest tänavu sügisel on Piirsalus murtud 11 lammast ja lisaks on tulnud teha kolmele vigasaanule hädatapp. Septembris murti külas kolm koera.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nimis
3 aastat tagasi

Koroonat ei ole neil vää? Siis tuleks sõjavägi kohale ja olekski probleem lahendatud. Saaremaale sai ju mindud.

Oot-oot
3 aastat tagasi

Siis tulebki mets hiigeltuulikuid täis panna, ehk aitab huntide vastu, asi seegi:))))

Triibik
3 aastat tagasi

Kui hundid juba aia äärest koeri ja lambaid murravad,on asi paha.Ning kuna lund pole mitu aastat olnud,siis neid küttida ka ei saa. Mingit nälga huntidel küll ei ole,kui vaadata põldudel kepsutavaid kitsekarju.Lihtsalt kergem on lammast murda kui keel üle õla,kitsi taga ajada.

Juss
3 aastat tagasi

Mingi välja mõeldud teema. Kepikõndijad kardavad ja lapsed karjamaal ohus. Vallavanem ei tea ka reaalsest elust midagi…salaküttimist tehakse nii ehk naa.

targutamine ei vii kuhugi
3 aastat tagasi
Reply to  Juss

Pane siis kirja, mis reaalne on, kõiketeadja. Vallavanem teab küll asjadest.

varsti
3 aastat tagasi

on hundid igas külas, sest mets on maha võetud, kitsed , sead, põdrad konserviks tehtud, mida neil huntidel üle jääb, kui küla lähedalt süüa otsida. lahendame siis selliselt – pole hunti, pole probleemi enam, ainult, et hundid pole söönud ja loodus kannatab

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  varsti

Iga hundi jaoks kepsutab ringi tuhat metskitse!

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  varsti

Kui mets on maha võetud, siis hunte igas külas ei ole