Lihula jalgpallikolmik jõudis Pärnu Vaprusega uueks hooajaks Premium liigasse

occo Mõtt, Reno Mark, Virgo Vallik mängivad uuel hooajal Eesti meistrisarjas. Foto: Taavi Midenbritt
occo Mõtt, Reno Mark, Virgo Vallik mängivad uuel hooajal Eesti meistrisarjas. Foto: Taavi Midenbritt

Kolmapäeval, 25.novembril pääsesid kolm Lihulas jalgpalliga alustanud jalgpallurit uueks hooajaks kõrgeimasse, Premium liigasse.

Kolmapäeval mängiti esiliiga eelviimane voor, kus ülemiste meeskondade tabeliseis oli äärmiselt põnev. Põnev oli olukord just liigaliidri Pärnu JK Vapruse ja teise meeskonna Maardu linnameeskonna jaoks.

Pärnu JK Vaprus, kelle ridades teevad kaasa Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis alustanud Reno Mark, Rocco Mõtt ja Virgo Vallik, võtsid Pärnus vastu Nõmme Unitedi meeskonna.

Samal ajal mängis JK Vaprust tabelis kahepunktiga maha jääv Maardu linnameeskond kodus Tartu JK Tammeka U21 meeskonnaga.

Olukord oli lihtne, kui Pärnu JK Vaprus mängu võidab, pidi seda tegema ka Maardu. Kui Vapruse võidu korral Maardu seda ei suudaks, on Premium liiga pilet uueks hooajaks suvepealinna esiklubil automaatselt taskus ja kahe liidri viimase vooru omavahelisest kohtumisest ei sõltu enam midagi.

Ja just nii ka läks. Pärnu JK Vaprus pani Pärnu kunstmurustaadionil 251 pealtvaataja ees käima juba esimesel poolajal tõelise tulevärgi. Poolajaks kätte võidetud 3:0 edu oli piisav, et mängu lõpuks 4:1 võit saavutada. Rocco Mõtt mängis 90 minutit, Virgo Vallik sekkus teisel poolajal.

Samal ajal oli aga Maardu ja Tartu vaheline kohtumine tõeline põnevusetendus. Kahel korral sai kodumeeskond ette, kahel korral aga Tammeka jalgpalluritd viigistasid. Tulemusega 2:2 ka mäng lõppes.

See tähendas aga seda, et ennem viimast vooru, kus JK Vaprus ja Maardu linnameeskond kohtuvad omavahel, on pärnakate edu nelja punktiline. Seega on kõik selge: Pärnu JK Vaprus võitis uueks hooajaks koha Premium liigasse. Maardu linnameeskond peab selle koha võitmiseks alistama üleminekumängudel praegu Premium liiga eelviimase meeskonna. Selleks on kas Narva JK Trans, või FC Kuressaare.

Rocoo Mõtt oli peale mängu väga õnnelik ja rahul just oma esitustega viimastes kohtumistes. Samuti tänas ta ka oma esimest koduklubi. Reno Mark vaatas mängu sõjaväeosas, kus hetkel aega teenimas. Ta tunnustas meeskonda, kes viimases kohtumises asja ära otsustasid. Meeskonna üks nooremaid, Virgo Vallik ütles, et kogu meeskond mängis hästi.

Reno Mark ja Rocco Mõtt on aga juba Premium liiga kogemustega. 2018. aastal, alles 18aastastena on mõlemal kirjas üle 30 Premium liiga kohtumise.

Mõlemad noormehed olid sellel aastal ka resultatiivsed. Virgo vallik teeb oma esimesed Meistriliiga mängud loodetavasti tuleval hooajal samuti 18aastasena.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments