Aasta kodanik on Arkadi Popov

Aasta kodanik Arkadi Popov.
Aasta kodanik Arkadi Popov.

Kultuuriminister Tõnis Lukas kuulutas täna, 24. novembril aasta kodanikuks terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhi Arkadi Popovi.

Arkadi Popov on arst ja tervishoiujuht, terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht. Ta on olnud Põhja-Eesti regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja ja on alates 5. detsembrist Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees. Popov on õppinud Tartu ülikoolis arstiteadust ja Peterburis psühholoogiat.

„Praegusel erakordsel aastal on sobilik tunnustada neid kodanikke, kes võtsid vastutuse ning tegid enamat, kui neilt oodati. Arkadi Popovi selge jutt ja otsustav käitumine koroona vastu võitlemisel on olnud erakordselt innustav. Tema on üks neist, kelle eestvedamisel ja kogu Eesti rahva ühise pingutuse tulemusena on meil siiani võimalik nautida kultuuri ning oleme suutnud hoida oma elu võimalikult avatuna. Tema ja teised temasarnased eestvedajad muudavadki Eestit turvalisemaks elupaigaks,“ kirjeldas kultuuriminister Tõnis Lukas laureaati.

Aasta kodanik 2020 aunimetuse pälvinud Arkadi Popovi sõnul on tunnustus väga suur au.

„Kui see aasta algas, ei olnud mul isegi selliseid mõtteid, et mingisugused tiitlid järsku minu silmapiirile tekivad. Minu jaoks on see suur tunnustus. Ma ei tea, kas ma olen seda väärt, sest see mida ma tegin, tegin koostöös teiste meedikutega, Terviseameti kolleegidega, ministeeriumiga. Ja tegelikult iga inimene, kes Eestis elab, aitas väga tugevalt kaasa, sest üksinda kriisi vastu võidelda ei ole võimalik. On vaja meeskonda,“ ütles Popov.

Aasta kodaniku 2020 aunimetusele esitati ühtekokku 12 kandidaati. Aunimetusega kaasneb rahaline preemia ning alati ka Reti Saksa miniskulptuur „Ühiskonna õis“.

Aasta kodaniku tava algatas rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo 2003. aastal ning tänavu anti aunimetus välja 18. korda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
H.h
H.h

Hahaahaa, internetisangar, paras hädapätakas kirjutaks ainult sellise kommentaari!

N60
N60

See läks küll nüüd väga valesti. Mida ta peale hirmutamise teinud on?

Paks
Paks

Jagame omade aumärke ja medaleid. Tublid!

wpDiscuz