Rannavaiba järg hakkab ilmet võtma

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rannavaiba järg. Foto: erakogu
Rannavaiba järg. Foto: SOV Facebook

Rannarootsi muuseumis asuvale 20meetrisele eestirootslaste ajaloost jutustavale rannavaibale viie lisameetri tikkimine hakkab lõppjärku jõudma ja Rootsis tikitav osa oli sel nädalal väljas Eskilstuna raamatukogus.

2002. aastal Rootsi kuninga Carl XIV Gustafi külaskäiguks valminud rannavaibale hakati kaks aastat tagasi tikkima viie meetri pikkust järge, mis räägib eestirootslaste saatusest pärast 1944. aasta põgenemist. Järjevaip kujutab eestirootslaste paralleelselt kulgenud elusid ühel ja teisel pool raudset eesriiet.Nii tikivad Eesti osa Rannarootsi muusuemi neljapäevamemmed, Rootsi osa aga seal elavad rannarootslased. Nii nagu esimesegi vaiba puhul, on tikitavad stseenid kujundanud Rannarootsi muuseumi teadur Jorma Friberg.

Muuseumi peavarahoidja Anu Raagmaa sõnul on koroonakriis Eesti poolel vaiba tikkimist pisut pidurdanud ning piirangute tõttu on ära jäänud ka kahe riigi käsitööliste kohtumised. „Aga ühel hetkel loodame ilusat ja toredat vaiba avamist,” ütles Raagmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments