Rannarootsi muuseumis napib materjali varjevõrkude punumiseks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto Kaire Reiljan
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Juba kaks aastat Ukrainale varjevõrke pununud rannarootsi muuseum Haapsalus ootab stepivärvides riidekraami, et punujad ei peaks istuma, käed rüpes.

Sõja algusest peale pole möödunud päevagi, kui muuseumi lae all mõrralina ei ripuks. Reede hommikul läks muuseumist Ukrainasse teele 147. varjevõrk, 148. ootas põrandal kinnituspaelu, 149. rippus lae all. „Varsti tuleb poolik pidu,“ märkis võrgupunuja Viivika Püve.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olematu toetus Läänelt
21 päeva tagasi

Ukraina on juba sõja kaotanud, see peaks tänaseks mõtlevale inimesele selge olema.

kurkull
23 päeva tagasi

Kudugu sokke ja kindaid,siis eestlastele ka mingi kasu.

Võrk laev
23 päeva tagasi

Kui napib, siis tuleb võrgumaks kehtestada. Lihtne.

uskmatu
24 päeva tagasi

Teeme võrke,toetame neid nii kaua kui ise püksata aga keegi ei taha enam mäletada kuidas see kõik alguse sai ja miks sai ? Putin on kaabakas,et ründab ukrainat aga Makron,Merkel jt.kes ÜRO tasandil sõlmisid Minski lepped mida nagu hiljem selgus polnud sõlmimise ajalgi kavatsetud täita?
Nüüd on enamvähem selge,et rahu sõlmitakse siis,kui venelased jõuavad Odessa -Tšernigovi jooneni seega veel mõnisada tuhat noort meest-naist peavad oma elu andma !
Meil tuleb aga kevad ja kutsutakse au andma sinilille märgile !

Hgg
22 päeva tagasi
Reply to  uskmatu

No aga räägi siis, kuidas kõik alguse sai? Üldteada on teada et alguse sai sellest kui venelaste tallaalune president oma kuldse toaletipoti otsas istudes rahva tahtega vastuollu läks, maidanil sigadusi korraldas ja venemaale põgenes, ukraina parlament uue presidendi valis, see ei meeldinud kremli kääbikule, saatis krimmi rohelised mehikesed, kes sealsed parlamendiliikmed vägisi parlamenti kogusid ja vastavalt venemaa vajadusele hääletama sundisid venemaaga liitumiseks. Suht sarnane annekteerimine ja okupatsioon, nagu 40-dal balti riikdies toimus. Veneaa saatis donbassi girkini korratusi organiseerima ja rahvast ülestõusule õhutama, vaikselt imbusid isnnagi rohelised mehikesed ja nii seal see taplus pihta hakkas. Girkini tolgused kasutasid kohalikke inimkilbina kui… Loe rohkem »

Nimi (kohustuslik)
21 päeva tagasi
Reply to  Hgg

Aga nii on see kogu aeg olnud! Eesti oli 50 aastat vene võimu all ja oligi vale vale otsa! Venelane pole kunagi lepetest kinni pidanud!

põrupõhja
24 päeva tagasi

kremli hunta on hullunud,
Putler soovib hävitada ukraina kõrbeks.
Viia hull kohe hullarisse koos oma bandega

Ele
24 päeva tagasi

Ei ole nendest võrkudest mittemingit abi ega kasu. Mõtetu töö! Ei hakkaks miljoni eest neid ka tegema!

Hellat
23 päeva tagasi
Reply to  Ele

Teie olete ise mõttetu

Nimi (kohustuslik)
21 päeva tagasi
Reply to  Ele

Sinusugust p.ska ei taha ka tasuta keegi!