Terviseamet pani laupäeval Haapsalus võistelnud Eesti vehklemisnaiskonna karantiini

Laupäeval pidasid Katrina Lehis (vasakul) ja Erika Kirpu Läänemaa meistritiitli nimel Haapsalus finaalvõistlust. Malle-Liisa Raigla

Laupäeval võistlesid Haapsalu vehklemishallis Läänemaa meistritiitli nimel peaaegu kogu Eesti vehklemisnaiskond, kelle täna terviseamet karantiini pani.

Laupäeval võistlusel osalenud inimesed nakkusohu pärast muretsema ei pea, sest võistlusel osalenud sportlased, kes täna karantiini pandi, tunnevad end hästi. Muretsema peab juhul, kui mõni neist annab positiivse testitulemuse.

Terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp ütles, et keskmiselt tekivad sümptomid seitse päeva pärast kokkupuudet ning nakkusohtlik ollakse kuni kaks päeva enne sümptomite teket. „Neil on mõned päevad vaja karantiinis olla,” ütles Kingsepp.

Sümptomite tekkides loetakse lähikontaktseteks kuni kaks päeva varem kontaktis olnud inimesed.

Sportlastel tuleb karantiini jääda reedeni, sest kümme päeva tagasi olid Tartus laagris inimesega, kes andis positiivse koroonaproovi, kirjutas Delfi.

„Vähemalt praegu on kõik sportlased terved ja tunnevad end hästi. Kuuldavasti andis nakatunu positiivse proovi sellel nädalavahetusel, sümptomid ilmnesid ilmselt nädala keskel, kuid ka see on mitu päeva pärast meie kontakti,” ütles vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma Delfile.

Täna pidi Eesti naiskond alustama treeningulaagrit Vinnis, kuid pidid selles osalemisest loobuma. Terviseameti nõudmisel peavad vehklejad jääma isolatsiooni.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
3 aastat tagasi

Päriselt ka?

Postimees
3 aastat tagasi

Palju õnne siis jälle meile…