Sambla poe veoauto kantakse avarii tõttu maha

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Sambla ASi veok sai avaris nii palju viga, et tuli maha kanda. Foto: Tiit Blaat/Delfi
Sambla ASi veok sai avariis nii palju viga, et tuleb maha kanda. Foto: Tiit Blaat/Delfi

Tallinna–Saku maanteel avariisse sattunud veoauto Scania oli Haapsalus tegutseva Sambla poe veok ja tuleb ettevõtte juhi Terje Parra sõnul maha kanda, kuna remontida pole seda mõtet. Veokijuht jäi avariis terveks.

Õnnetus juhtus kolmapäeval Männikul, kui 37aastase mehe juhitud sõiduauto Volvo kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Tallinna suunas liikunud veoautoga Scania, mida juhtis 55aastane Sambla autojuht. Pärast kokkupõrget sõitis veok teelt välja, sõiduauto juht hukkus sündmuskohal, veokijuhi viis kiirabihaiglasse.

„Auto võtsin reedel arvelt maha – sild on paigast ära, kütusepaak katki, eest sodi. Arvatavasti läheb masin mahakandmisele,“ ütles Parra.

Palju olulisem on tema sõnul aga see, et autojuht pääses avariist ühegi vigastuseta.

„Autojuht oli muidugi šokis, aga õnneks ei ole tal mitte ühtegi vigastust,“ ütles Parra.
„Auto tuleb uus osta – mis seal ikka, aga olen õnnelik selle üle, autojuht on terve!“ lisas ta.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Taavi Kirss ütles, et esialgsetel andmetel ei kasutanud hukkunud juht turvavööd, mis ei oleks küll õnnetust ennast ära hoidnud, kuid mille kasutamine oleks võinud kõige traagilisemad tagajärjed ära hoida.

“Selle õnnetuse täpsemad asjaolud selguvad menetluses, kuid tasub meelde tuletada, et iga juht saab turvaliseks liiklemiseks ise palju ära teha. Igas sõidukis oleva turvavarustuse nõuetekohane kasutamine ja ainult juhtimisele keskendumine aitavad tagada, et kõik jõuavad õnnelikult sihtpunkti,” rääkis Kirss.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik autojuht
3 aastat tagasi

Kummaline artikkel: pealkirjas ja sisus keskendutakse auto vigastustele ja mahakandmisele, aga see, et inimene selles avariis hukkus, tundus teisejärguline…

Arvos
3 aastat tagasi

Pole mõtet rihmast niisama põmmida. Tolku on sellest vahel aga vahel tuleb ka kahjuks.

K.S
3 aastat tagasi

Kõik siin ilmas on suhteline, vaevalt et Volvos olnud inimese lähikondsed praegu õnnelikud on…

Vambola
3 aastat tagasi

Liikluskindlustus ostab ju uue, miks sellest ei ole sõnagi?

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  Vambola

Ja kelle raha eest liikluskindlustus kahju hüvitab? Ikka klientide ehk meie endi raha eest, ehk siis tegelikult ostame uue auto Samblale meie.

Rain
3 aastat tagasi
Reply to  Vambola

Liikluskindlustus ostab vana masina kõigest ära. Uut nad küll ei osta.

Vambola
3 aastat tagasi
Reply to  Rain

no selle vana nad ostavad ikka normaalse auto väärtusega, ehk näiteks kui enne avariid see veok maksis 20 000, ligikaudu 20 000 on võimalik saada. Loomulikult, ei osta keegi uut Scaniat 100 000 eest

Pelsot
3 aastat tagasi

Tundub, et Volvo juht otsiski mõnda enda autost suuremat. Sellega ka seletatav lahtine turvavöö.

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  Pelsot

Kas vahel oma ninaotsast ja propagandast kaugemale ka suudad näha?

Kodanik
3 aastat tagasi

Ei keskenduta juhtimisele. Täna jälle nägin kuidas üks auto punase tulega Rimi ristmikul sõitma hakkas. Kõrval rajal läks foor roheliseks ja automaatselt mõeldakse et neil ka roheline. Foori tuld absoluutselt vist ei vaadata.