Reet viis Vormsi ajas tagasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Üks veok ja kaks sõiduautot – rohkem tillukese Reeda peale korraga ei mahu. Urmas Lauri

Üks veok ja kaks sõiduautot – rohkem tillukese Reeda peale korraga ei mahu. Urmas Lauri

Ormsö asemel liinile tulnud parvlaev Reet jättis sel nädalal ära mitu reisi, neljapäeval oli saar tuule pärast merevangis, peale selle ummistavad pisikest alust metsaveoautod.

Viis aastat Vormsi saare ja mandri vahel kurseerinud parvlaev Ormsö on eelmisest nädalast korralises remondis ja teda asendab parvlaev Reet, mis sõitis saare ja mandri vahet 2015. aastani. Kui Reeda ajutise liiniletulekuga kaasnenud nostalgia mööda sai, hakkas vormsilaste seast kostma asenduslaeva suunas pahameelt.

Neljapäeval saatis Vormsi vallavalitsus nii Harjumaa ühistranspordikeskusele, maanteeametile kui ka laevafirmale ettepaneku kaaluda metsaveokite ümber suunamist üldjärjekorda, mis tähendab, et metsaveoautodele enam praamil kohti broneerida ei saaks. „Ettepaneku teeme Vormsi elanike heaolu arvestades, sest parvlaeva Reet mahutavus on oluliselt väiksem ning Vormsi elanike liikumine mandri ja saare vahel on sellega seoses raskendatud,” seisab vallavalitsuse kirjas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
3 aastat tagasi

Kas Reet on nõukaaegne laev või Läänes 1971 a. ehitatud ja sealt hiljem toodud? 1980-test aastatest mulle Reeda nimelist laeva (Rohukülaga seoses) miskipärast ei meenu.

Vahur Reede, saarlane
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko
Viidikas
3 aastat tagasi

Olge õnnelikud,et see Reet teid aitab.Mis pole üldse ju halb laev. Aga kes iriseda tahab,see põhjuse leiab. Ja mis üldse metsaveosse puutub,siis paari aasta pärast on Vormsi metsast lage ning sauna katuselt näeb üle saare.