Erkki Bahovski: kas Euroopa Liit võtab roosad prillid eest?

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Vene opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi mürgitamine Novitšokiga on pannud Euroopa keema.

Muidu Venemaa igasugustele sigadustele läbi sõrmede vaatav Euroopa Liit on seekord võtnud tavatult tugeva hoiaku, nõudes Moskvalt mürgitamise igakülgset uurimist. Novitšok ei ole rotimürk, vaid keemiarelv, ja seetõttu on Euroopa häiritud – keemiarelva kasutamine on otsene oht kodanike elule ja heaolule. Pealegi polnud Novitšoki kasutamine esmakordne ning see fakt näitab Moskva jultumust ja ülbust Euroopa suhtes.

Muu hulgas on Saksamaal – see on teatavasti riik, kus Navalnõi on haiglas – hakanud järjest rohkem kõlama hääled, et Berliini ja Moskva ühisprojekt, gaasijuhe Nord Stream 2 tuleks lõpetada. Kui Saksamaa lõpetaks Nord Stream 2, tähendaks see täispööret Saksamaa suhetes Venemaaga ning mõjutaks ilmselt ka tervikuna Euroopa Liidu ja Venemaa suhteid. Suhted kindlasti ei paraneks ja tuleks oodata Venemaa vastumeetmeid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nopiks
3 aastat tagasi

kõigepealt need oma palgid silmast välja, enne kui teisi kiruma hakkame ja alustaks eestivaenulikust nn. piirileppest, mis röövib meilt okupatsioonialad narvataga ja petserimaa, meie merealad jne.

Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi

Loobudes Nord Stream 2-hest seaks Saksamaa end sõltuvusse USA gilda-gaasist vm energia eksportijast. Ent USA pole ka ju enam stabiilne partner. Euroopa piirkonnas ongi ainus kellel energia ressurssi üle just Venemaa. Või tuleb loobuda neil tuumaenergiast loobumise lubadustest.
Miski ei muutu enne kui loobutakse (ületarbivas ühiskonnas) iga hinna eest majanduskasvu taga ajamisest ja hakatakse väärtustama euroopalike väärtuste põhist maailmapilti. Seda mida kõlavate sõnadega kogu aeg kuulutatakse, oleks aeg ka tegudega tõestada.

K.S
3 aastat tagasi

Et Euroopa keeb roosad prillid ees… Tore on kui nii, ainult see pole Eesti ega ELi asi kas navalnõit mürgitati mingi Novitsokiga või rotimürgiga.
Kui meil siin omal ajal Madisson riigipööramisele mõtlemise eest kohtukulli ette sattus ja vangitorni saadeti siis küll Venemaa ei sekkunud…Meie aga oleme leilis mingisuguse navalnõi pärast…

juss
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

Kui sa ei näe laiemat pilti, oled lihtsalt rumal!

ja mis
3 aastat tagasi

selle jutuga peale hakata

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  ja mis

Mõelda, millal ja millisesse maailmanurka putkata, kui siinkandis peaks jamaks minema.

lootes
3 aastat tagasi

et tekkib massiline pagulaste vool euroopast aafrikasse ja lähis idasse