Pärnu maakohus saab uue esimehe

Justiitsminister nimetas alates 1. jaanuarist 2021 seitsmeks aastaks ametisse Harju maakohtu esimehe Astrid Asi ja Pärnu maakohtu esimehe Toomas Talviste.

Pärnu maakohtu esimeheks nimetatud Toomas Talvistel on justiitsministri Raivo Aegi sõnul juhtimiseks vajalikud eeldused, isikuomadused ja tahe. „Tegemist on pikaaegse ja kogenud kohtunikuga, kel on kindel ja läbimõeldud visioon, kuidas Pärnu maakohut juhtida ja arendada.”

 „Usun, et suudan anda vajaliku panuse nii Pärnu maakohtu kui üldse kohtute arengusse, tulla toime juba mitu aastat kestva ja veel pikalt jätkuva põlvkonnavahetuse muredega kohtunike hulgas ning säilitada kohtu põhiväärtused: usaldusväärsuse, asjatundlikkuse ja sõltumatuse,“ selgitas Toomas Talviste.

Samuti ütles Aeg, et Asi on ennast tõestanud võimeka ning tasakaaluka juhina, kel on selge visiooni, kuidas oma teadmiste ja kogemustega suunata Harju maakohtu arengut.

Mõlema maakohtu uue esimehe ametiaeg algab 1. jaanuaril 2021. Kohtute praeguste esimeeste ametiajad lõppevad 2020. aasta lõpus.

Kandidaadid valis sisekonkursil kandideerinute hulgast välja konkursikomisjon, kuhu kuulusid üks riigikohtunik, kaks ringkonnakohtunikku ning kaks justiitsministeeriumi ametnikku.

Kandidaadid kiitis eilsel istungil heaks kohtute haldamise nõukoda ja vastavalt kohtute seadusele nimetas justiitsminister nad ametisse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments