Aet Tänav saab naiskodukaitse staažimärgi

Lääne Elu

info@le.ee

Naiskodukaitse staažimärk. Foto: Naiskodukaitse

Naiskodukaitse jagab oma 93. aastapäeval esmakordselt staažimärke. Läänemaalt saab märgi rinda Aet Tänav.

Laupäeval, 5. septembril tähistab naiskodukaitse Võrumaal Vastseliina piiskopilinnuses aktuse ja vastuvõtuga 93. aastapäeva. Esmakordselt antakse välja naiskodukaitse staažimärke, mille saavad sel aastal 30 naiskodukaitsjat.

“Soovime tunnustada neid liikmeid, kes on järjepidevalt väärtustanud naiskodukaitse põhimõtteid ja võimaluste piires osalenud organisatsiooni tegevuses ning seda juba enam kui 25 aastat,” sõnas naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.

Sel aastal saavad pronksstaažimärgi 30 naiskodukaitsjat, kes on kõik liitunud organisatsiooniga aastatel 1991-1995, olles seega olnud organisatsiooni taastamise juures. Enim on staažikaid naiskodukaitsjaid Saaremaal – sealt saavad märgi rinda viis naist. Lääne ringkonnast on ainus märgisaaja Ristil elav Aet Tänav.

Naiskodukaitse on üle-eestiline vabatahtlik naisi koondav organisatsioon, mis annab oma panuse riigikaitsesse ja ühiskonna arengusse läbi Kaitseliidu tegevuses osalemise, kodanike harimise ning isamaaliste traditsioonide hoidmise.  Praeguse seisuga on naiskodukaitses enam kui 2600 liiget.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments