Sügistormi võitsid taas pärnakad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sügistorm. Mirjam Varik
Sügistorm. Mirjam Varik

Nädalavahetusel Lääneranna vallas peetud patrullvõistluse Sügistorm võitis neljandat aastat järjest Pärnumaa maleva võistkond.

Patrullvõistluse ühe korraldaja Andrus Aruotsa sõnul läks laupäeval Tuudi Ohemäe karjäärist rajale kümme neljaliikmelist võistkonda, neist jõudis pühapäeval Lihula linnusemäele asuvasse finišisse seitse võistkonda. 30 tunni jooksul läbisid võistkonnad eri ülesandeid täites umbes 40 kilomeetrit, suurem osa võistlusest peeti endise Hanila valla territooriumil.

Võistluse korraldaja, Lihula üksikkompanii pealiku Reimo Reimeri sõnul on Sügistorm tunduvalt raskem kui patrullvõistlus. „Võistkonnad täidavad päris luureülesandeid. Põhimõtteliselt võiks see olla nagu sõjaväelaste kutseeksam,” ütles ta.

Neljandat aastat järjest oli parim Pärnumaa maleva võistkond. „Peab vist hakkama eriprogrammi järgi treenima,” vastas Aruots küsimusele, kuidas võit Lääne malevasse tagasi tuua. Parim Lääne maleva võistkond oli neljandana lõpetanud Lihula üksikompanii teine võistkond.

Patrullvõistlust Sügistorm on korraldati esimest korda 1990. aastate teises pooles. Pärast vahepealset enam kui kümne aasta pikkust pausi taastas kaitseliidu Lääne maleva Lihula üksikkompanii võistlus 2017. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments