Soome koroonareeglite põhjal ei oleks Eesti enam turvaline riik

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Drive-in testimine Kärdlas. Foto: Urmas Lauri

Soome valitsus kogneb täna arutama koroonaviirusest tingitud reisipiiranguid, praeguste reeglite alusel oleks Soome jaoks turvalised riigid ainult Vatikan, San Marino, Ungari, Läti ja Liechtenstein, vahendas ERRi uudisteportaal.

Soome valitsuse juuni lõpus kehtestatud korra kohaselt peetakse turvalisteks riike, kus COVID-19-sse nakatumiste arv viimase 14 päeva jooksul jääb alla kaheksa nakatumise 100 000 elaniku kohta, kirjutas ajaleht Helsingin Sanomat. Nendest riikidest saabujatele reisipiirangud ei kehtiks ning nad võiksid Soome siseneda ilma kohustuseta jääda karantiini.

Eestis on nakatumiste suhtarv Eesti terviseameti tänaste andmete kohaselt 8,3.

Soome ise on vaatamata nakatumiste arvu kasvule üks Euroopa madalaima nakatumiste tasemega riike, kus hetkel on 5,2 nakatumist viiase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta.
Vatikanis ja San Marinos on sama number 0, Ungaris 3,9, Lätis 4,2 ja Liechtensteinis 5,3.

Marin ütles neljapäeval, et kaheksast nakatunust madalama tasemega riigid võiksid saada rohelise staatuse, kuid ta ei soovinud öelda, kuhu võiks tõmmata joone kollase ja punase taseme vahel.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti
2 aastat tagasi

on köige turvalisem koht maailmas.

misasja
2 aastat tagasi
Reply to  Eesti

Ärge elage fantaasiamaailmas! Võibolla siis saaks asja, kui mitte võimul olevad parlamendiliikmed koostööd teeks ja aitaks Eestit turvalisena hoida. Hetkel on küll vastupidi, muudkui survestatakse, et toodaks väljastpoolt inimesi sisse. Kõik ainult sellepärast, et tekitada valitsusele probleeme, aga oma Eesti inimene paistab mitte oluline olevat, nii nagu alati

Valdo
2 aastat tagasi

Loe ja mõtlen, milline relv on mängitud poliitikute kätte? Minu silmis toimub inimeste ajupesu meedia vahendusel. Ütleme, et kuskil riigis X on kroonasse nakatumine kõrge ja sinna riiki enam ei minda.
Soovin Teile kõigile kainet mõistust.

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Kas Saaremaa haiglates toimunu on juba ununenud?