Nõva kool palkab uued õpetajad

Nõva kooli direktor Peeter Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Nõva kooli direktor Peeter Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Reedel lõppenud õpetajate konkursi tulemusi peab Nõva kooli direktor Peeter Kallas esimese hooga õnnestunuks, suve jooksul tegeles kool veel mitme ministeeriumi ette heidetud puuduse kõrvaldamisega.

„Otsisime inimesi, kellel oleks nõutav haridus. Neid pole lihtne leida, aga minu hinnangul on konkurss õnnestunud, valikuvõimalusi on,” sõnas kooli direktor Peeter Kallas. Täpsemalt saab tema sõnul tulemustest rääkida alles siis, kui komisjon on jõudnud kandidaatide esitatud dokumendid üle vaadata.

Nõva kooli uute õpetajate leidmise teeb pingeliseks asjaolu, et 1. september on vaid paari nädala kaugusel, täita on aga vaja 13 aineõpetaja ja ühe lasteaiaõpetaja ametikohad. Võimaluse, et õpetajaid kooli alguseks ametikohtadele ei leia, jättis Kallas esialgu kõrvale. „Inimestel, kes kandideerisid, on suur soov siia tulla,” rõhutas ta. Kui peaks juhtuma, et mõni õpetaja jääb kooli alguseks siiski leidmata, tuleb tema sõnul teiste Lääne-Nigula valla koolidega seljad kokku panna ja ajutine lahendus leida. Kallas nentis, et sellega ta praegu ei arvesta, vaid töötab ametikohtade täitmise nimel.

Konkurssi pikendati

Nõva kool jäi korraga nii paljudest õpetajatest ilma seetõttu, et üle 60 protsendi sealsetest õpetajatest ei vastanud kvalifikatsioonile. Sellele juhtisid oma ettekirjutustes tähelepanu haridusministeeriumi ametnikud. Seniste õpetajatega tuli lõpetada tähtajatud töölepingud ja korraldada ametikohtade täitmiseks avalik konkurss. Esialgu pidi konkurss lõppema 7. augustil, ent seda pikendati reedeni. „Esimeses ringis päris seda eesmärki ei saavutanud, mida tahtsime,” märkis Kallas.

Kool otsib küll kokku 14 õpetajat, ent neist täistööajaga ametikohti on vaid üks – lasteaiaõpetaja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eestimaa
3 aastat tagasi

haridus riigihaldusesse tagasi ja ei midagi muud. Pöllumehed, jahimehed, ärimehed ja muud muidu mehed saagu vabaks öpetajate ja hariduse “suunamisest”.

nii
3 aastat tagasi

Vallavalitsust ei huvita selle kooli areng, 3 aastat on Nõva kuulunud Lääne-Nigula alla (kahjuks), ikka on kõigis hädades süüdi eelmine vald. Loeme siiis eelmise valla juhtfiguurid üles – Deiw, Oruste, Laansoo ja loomulikult tõeline hädapätakas Kallas. Kes on siis süüdi? Lõhmus. kes endise kesikuna on hingepõhjani solvatud? Või keegi eelpool loetletud õnnetusehunnikutest? Mida on vald Nõva kooli arendamiseks teinud selle 3 aasta jooksul? Mitte midagi. Kes tahab, võib tõestada vastupidist.
Kuidas käib erapooletu ajakirjandusega kokku fakt, et Lääne-Nigula valla asjadest kirjutab LE-s osavallasekretäri õda?

Saa 1x5a2
3 aastat tagasi

Aga mötelge – igav oleks kohalik leht ilma Nõva valla ja kooli probleemideta lugeda !!!

eks ta ole
3 aastat tagasi

ja miks peaksid lapsevanemad uskuma, et 1.septembriks õpetajad leitakse. juba pokendati tähtaega, siis leitakse et ikka ei sobi ja voilaaaa, paneme kooli kinni – ei tulnud välja. kuskil polnud öeldud, et õpetajad on vaja vallandada, puhas direktori isetegevus valla õhutusel

komp
3 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Tead? Oled vallast ja õhutad?

eks ta ole
3 aastat tagasi
Reply to  komp

eil ole, aga tean 🙂 meie direktor poleks eluski osanud sellist ülesütlemisteadet kokku panna, kirjavigu polnud ja ise kardab ta paaniliselt millegi eest vastutada. selline lihtne tööriist, hoolas käsutäitja …

vaatleja
3 aastat tagasi

Mister Kallas võiks lõpuks aru saada, et potentsiaalseid õpetajaid ei hirmuta mitte Nõva vaid Kallas. Oleks viimane aeg amet mõnele võimekamale üle anda.