Päikesetõusu ajal võib metsas kohtuda nii põdra kui ka karuga

Kunagi unistas Rahel, et saaks töötada Silma õpikojas, nüüd ongi ta seal suviti giid. Foto: Martin Eek
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Kunagi unistas Rahel, et saaks töötada Silma õpikojas, nüüd ongi ta seal suviti giid. Foto: Martin Eek

Rahel Rae töötab suviti Silma õpikojas giidina. Kõige rohkem meeldib talle töötada väikeste lastega. „Teismelised on kogu aeg telefonis ja snapivad,” muigas Rahel, viidates rakendusele Snapchat.

Varahommikud kulgevad Läänemaa metsades ja põldudel omasoodu, teab rääkida 22aastane Paliverest pärit Rahel Rae.

Rahelil on nimelt üks ebaharilik hobi. Kümmekond aastat on ta ikka ja jälle ajanud end üles enne päikesetõusu ja läinud metsa. Läksime temaga kaasa.

Kohtun Raheliga Silma õpikoja juures kell 4.40. Päike on veel täpselt puude kohal ja annab suurtele pilvepallidele tumelilla varjundi. Ajakirjaniku jaoks on veel liiga varajane hommik, aga Raheli jaoks mitte: „Kõige varem olen metsa jõudnud kell 2.50. Emaga käisime Marimetsas.” Rahel ohkab: „Ema on mind ikka väga palju hommikuti metsa pidanud viima.”

Noorel loodushuvilisel on jalas lillelised püksid ja rebasepiltidega sokid. „Metsapüksid jäid koju,” punastab äsja maaülikoolis loodusturismi eriala lõpetanud neiu.
---

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
3 aastat tagasi

väga lahe, super tubli