Laupäeval on Dirhami sadamas suur kalapäev

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Homme toimub „Dirhami Kala Vest 2020“, suur kohalik kalafestival, mille raames peetakse maha traditsiooniks saanud kalapüügivõistlus.

Dirhami kalafestivali peetakse kolmandat korda. „Ürituse peakorraldaja on MTÜ Dirhami Kalurite Koda ja lisaks ka ettevõtted, kes meid selles aitavad,“ ütles koja eestvedaja Mart Vahtel.

Eelmisel kahel aastal võeti kalafestival hästi vastu, Vahteli sõnul on selgi aastal pingutatud, et asi ikka hästi välja tuleks.
Kalafestivali tõmbenumbriks on suur kalapüügivõistlus.
„See on igal aastal olnud meeleolukas, lõbus ja põnev üritus,“ märkis Vahtel.
Reeglid on lihtsad – võidab see, kes kõige rohkem kala püüab. Kelle puhul kaal kõige suuremat numbrit näitab, saab auhinnaks Honda generaatori, tõhusa abimehe matkaretkedel.

Kohale võib tulla, käed taskus, sest vajaliku varustuse võistlusel osalemiseks saab koha pealt. „Osa saab võtta 50 inimest – nii mitu komplekti varustust on meil soetatud. Stardipakett on kõigile sama, nii püügivahendid kui ka sööt on meie poolt, et kõigil oleks täpselt võrdsed tingimused,“ selgitas Vahtel. „Ülejäänu on juba püüdjate näpuosavus.“

Samal ajal, kui õngitsejad võidu poole rühivad, saavad lihtsalt ilusat päeva veetma tulnud inimesed ohtralt meelt lahutada. Lapsed saavad batuudihüppeid teha ning ponide ja ATV-ga sõita, võidu õhupalle lennutada ja tsirkusetrikke õppida.
Peetakse maha ka lutsukivi viskamise võistlus „Dirhami Luts 2020“. Lisaks õpetatakse kala fileerima ja paate ehitama.

Kell 13 algab laat, kus müüakse kohalikku enda kasvatatud ja valmistatud toidukraami. „Värsket kala saab ka – kohaliku kalurid käisid täna kala püüdmas. Praegu tean, et tuleb ahvenat, lesta ja räime,“ ütles Vahtel.

Õhtu naelaks on ansambel Regatt, kelle saatel saab liivas ka tantsusamme sahistada.
„Meil on liiva peal 300 ruutmeetri suurune telk, kus saab mõnusalt õhtut nautida,“ ütles Vahtel.
Kogu üritus on tasuta.

Vaata ajakava “Dirhami Kala Vest 2020” Facebooki lehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nii on
3 aastat tagasi

kalandus on vist eestis hävitatud, kaluri amet pole au sees. See vähene, mis püütakse,läheb kuskile töötlemisele mitte aga eestalste lauale.Ja see, mis lauale jõuab on niii kallis, et enamik inimesi sööb kalapulkasid.

Khm..
3 aastat tagasi
Reply to  nii on

Väike täpsustus…sööme pigem kalamaitselisi pulki! 😀

jah
3 aastat tagasi

saab ehk näha tänaseks juba uunikumiks muutunud räime näiteks, muidu ikka mingi keemiline norra lõhe kulla hinnaga