Kalurid peavad digiaruandlust keeruliseks

Andra Kirna

andra@le.ee

Puise kaluri Taavi Suitsbergi sõnul lubati kaluritele lihtsamat aruandlust, kuid tegelikult tuleb esitada varasemast rohkem andmeid. Foto: Kaire Reiljan

Puise kaluri Taavi Suitsbergi sõnul lubati kaluritele lihtsamat aruandlust, kuid tegelikult tuleb esitada varasemast rohkem andmeid. Foto: Kaire Reiljan

Kalurid loevad murega päevi 1. juulini, mil tuleb pärast pooleaastast ajapikendust hakata püügiaruandeid esitama ainult elektrooniliselt.

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumile ning põllumajandus- ja toiduametile (PTA) aruannete edastamiseks mõeldud püügiandmete esitamise rakendus kaluritele ehk PERK, mis pidi kaluri elu lihtsamaks tegema, on kasutajate sõnul arusaamatult detailne ja tüütu.

Topu sadamast merel käiv Kaido Erik ütles, et kaluri elu tehakse ebamugavaks. „PERKi olen vaadanud küll, aga ühtegi katset pole seni teinud – mõned päevad on veel ju aega. Eks ta ole toores ja esialgu kulub kindlasti meeletult aega, aga rahuliku eestlasena pusin ära,“ oli ta optimistlik.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
detailidesse laskumata
7 päeva tagasi

võib arvata, et asjatu detailsus on kusagil mugavas kontoritoolis, asendustegevuse käigus pastakast välja imetud. Nii see bürokraatia ennast ise paljundab.

Vot siis
10 päeva tagasi

Paberi peal oskavad, aga läbi nutiseadme on keeruline. Mees ise ei ole veel proovinudki, aga juba kommenteerib, et raske teha. Äkki peaks nõudma kettaga telefone tagasi:)

kalur
10 päeva tagasi
Reply to  Vot siis

Esiteks peab riik andma tasuta nutikad neile, kel pole, ja õpetama neid käsitlema. Alles siis saab paluda kaluritel digiaruandlust. Mingit nõuet ei saa siin olla, kui tegemist vähegi õigusriigiga. Iroonia kettaga telefonist nõme.

Vahi aga
10 päeva tagasi
Reply to  kalur

Riik peaks veel võrgud ja paadi ka andma või?:) Kui ei suudeta tingimusi täita (loe suhteliselt olematuid), siis võiks ju mõelda muu tegevusala peale.

kalur
9 päeva tagasi
Reply to  Vahi aga

Kui käsumajandus ja diktatuur nii meelepärane on, siis võib vaid kaasa tunda.

huvi pärast küsin
7 päeva tagasi
Reply to  Vot siis

Kas need rakenduse arendajad on ise klienditeekonna algusest lõpuni reaalsuses läbi teinud? Testinud seda rakendust tegelikes oludes?

maakas
10 päeva tagasi

Kui selle ”uuendusega” väheneks ametnike arv ja toimuks kokkuhoid, saaks asjast aru. Tegelikult on asjad muidugi vastupidised.

Ogalik
10 päeva tagasi

Artiklis on muidugi teised sõnavõtjad peale Suitsbergi ja Jõgisoo eriti tugevad päris kalurid ka 🙂

Näkk
8 päeva tagasi
Reply to  Ogalik

Lohutagu kalamehed end sellega, et näkipüügi-aruandlusega pole tarvis jändama hakata ; )