Maakonna parimad tennisemängijad on Märss ja Nudelman

Meeste 40+ finaalis mängisid Andres Nõmtak ja Indrek Tuul.
Meeste 40+ finaalis mängisid Andres Nõmtak ja Indrek Tuul.

Kui nädal varem selgitati maakonna meistrid mees- ja naispaarismängus, siis nüüd mängiti meistritiitli võitmise nimel meesüksikmängus, meesüksikmängus 40+, naisüksikmängus, naisüksikmängus 40+ ja segapaarismängus. Nagu paarismängudeski, oli mänge, mis võideti ülekaalukalt, oli mänge, mis olid ülipõnevad, oli õnne ja oli draamat.

Kui anda välja meistrivõistluste parima mängu tiitel, kuuluks see ilmselt meeste 40+ finaalile, kus kohtusid Indrek Tuul ja Andres Nõmtak. Poolfinaalis oli Indrek välja lülitanud esimesena asetatud eelmise aasta finalisti Jaanus Karilaidi tulemusega 6-1 6-4 ja Andres võitis teises poolfinaalis Toomas Kuuma 6-1 6-3. Finaal kestis 3 tundi ja 14 minutit, mille kestel mängijad pakkusid heal tasemel nauditavat tehnilist ja mentaalset tennist, kus oli mitmekäigulisi kombinatsioone, äralööke, ässasid ja ka lihtvigu, mis mänguga alati kaasas käivad. Mängu alguses sai parema stardi Indrek kuid Andres leidis õige pea oma mängu ja esimene sett tulemusega 7-6 (2) ei tulnud Indrekule kergelt. Seda oli tunda teises setis, mille Andres võitis tulemusega 6-1. Kuigi tulemus näib ühepoolne, olid geimid tasavägised ja mängiti ka seda setti ligi tund. Kolmanda seti alguseks oli aega kulunud ligi 2 tundi.Kolmas sett kulges geim-geimilt ja lõppes lõpuks 6-4 paremusega Andres Nõmtakile.

Tennise algtõed ja mänguoskuse omandas Indrek Tuul aastaid tagasi Haapsalus Tiit Kivistiku käe all, Andres Nõmtak on tennisehariduse saanud Rakverest. Nende mäng oli hea õppematerjal meie praegustele noortele mängijatele.

Meeste 40+ kolmanda koha mängus oli Toomas Kuum parem Jaanus Karilaiust 6-3 6-2. Toomas ja Jaanus osalesid ka nooremate meeste, absoluutklassi turniiril ,kus Toomas jõudis III koha mängule ning Jaanus lohutusturniiri finaali. Pronksimängus alistas Toomas Kuum peale tasavägist mängu Jörgen Hermani kolmes setis 6-2 2-6 6-1 Jaanus Karilaiul aga tuli lohutusturniiri finaalis tunnistada head mängu näidanud 14 aastase Hannes Rabi paremust kes võitis 7-5 6-1.

Meesüksikmängu võitis Igor Nudelman, alistades poolfinaalis Jörgen Hermani 6-3 6-1 ja finaalis oma õpilase, esmakordselt finaali jõudnud Patrik Rainer Kaljula 6-2 6-2. Ilmselt juba järgmisel aastal Patriku, kes 9.augustil saab alles 13 aastaseks, vastu enamus meestel enam erilisi võimalusi ei ole. Seekord võttis ta rajalt maha veerandfinaalis eelmise aasta finalisti Raiko Lipstoki 7-6(0) 6-3 ja poolfinaalis Toomas Kuuma 6-2 6-1. Õigluse huvides peab muidugi märkima, et selle mängu tulemust  mõjutas Toomase jalavigastus, mida ta ei unustanud  korduvalt valjuhäälselt ka publikuga jagada.

Peale Igor Nudelmani tulid maakonna kahekordseteks võitjateks Andres Nõmtak ja Marelle Saar.

Saar võitis naisüksikmängus 40+ finaalis Moonika Bukotkini 6-3 6-0 ja koos Andresega olid nad segapaarismängu finaalis paremad Igor Nudelman/Simona Ladvast 6-1 6-2. Naisüksikmängu võitjaks tuli ettearvatult Maily Märss, kes oli finaalis parem Annika Mändlast 6-1 6-2.

Selle aasta meistrivõistluste taustal võib tõdeda, et vaatamata viiruse levikule ja sellega kaasnevatele mõjudele ei ole meie tennise seis sugugi halb. Kuigi „Haapsalu tennis 90“ juubeliüritused olime sunnitud lükkama järgmisesse aastasse, on meil üks supermängija Kaia Kanepi näol, mitmed mängijad, kes osalevad Eesti esivõistlustel erinevates liigades, rida andekaid noori kes võidavad auhinnalisi kohti noorteturniiridelt ja hulgaliselt oluliselt oma mängutaset tõstnud harrastusmängijaid. Kui ei oleks aastaringseks harjutamiseks ja turniiride korraldamiseks siseväljakute nappust, oleks see päris hea platvorm kust edasi liikuda.

Medalivõitjad

Meesüksikmäng

  1. Igor Nudelman
  2. R.Kaljula
  3. Toomas Kuum

Naisüksikmäng

  1. Maily Märss
  2. Annika Mändla
  3. Maike Tellmann

Meesüksikmäng 40+

  1. Andres Nõmtak
  2. Indrek Tuul
  3. Toomas Kuum

Naisüksikmäng 40+

  1. Marelle Saar
  2. Moonika Bukotkin
  3. Ivika Torpel

Meespaarismäng

  1. Sulev Vare/Toomas Kuum
  2. Igor Nudelman/P.R.Kaljula
  3. Indrek Tuul/Ivar Tuul

Naispaarismäng

  1. Kaja Ladva/Simona Ladva
  2. Marelle Saar/Katrin Meriloo
  3. Annika Mändla/Silvia Ots

Segapaarismäng

  1. Andres Nõmtak/Marelle Saar
  2. Igor Nudelman/Simona Ladva
  3. Urmas Kärdi/Kristel Kärdi
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments