Hispaania teetigu ründab Haapsalu aedu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu kesklinnas asuvas Kreutzwaldi tänavas elav Leili Uus avastas hispaania teeteod aiast nädala eest. Malle-Liisa Raigla

Haapsalu kesklinnas asuvas Kreutzwaldi tänavas elav Leili Uus avastas hispaania teeteod aiast nädala eest. Malle-Liisa Raigla

Hiidnälkjas tunneb end hästi nii Haapsalu kesklinna hoovides kui ka Kiidevas ja Rohukülas.

„Just lugesin nende kohta internetist,” ütles Haapsalu kesklinnas asuva Kreutzwaldi tänava elanik Leili Uus eile keskpäeval. „Nad on mul nii palju pahandust teinud – kõik lilletaimed nahka pannud.” Mullu midagi sellist aias ei olnud.

Esimesi oranže tegelasi märkas Uus nädal aega tagasi. Sellest päevast peale käib ta aias ringi, silmad tähelepanelikult maas. „Esimene käik hommikuti on aeda,” ütles Uus. Eilseks olid hiidnälkjad hävitanud jorjenid ja närinud Uusi suureks üllatuseks auklikuks ka põlvekõrguste rooside ülemisedki lehed – õhtul  olid veel terved, hommikuks meenutasid tumerohelist pitsi. „Seda ei ole ma varem näinud, et nad rooside kallal käivad,” ütles Uus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
3 aastat tagasi

Aga kuhu panna tapetud teod, kas biojäätmesse?

Madli
3 aastat tagasi

Mina arvam, et tigusid ei tohi piinata ega tappa. Tapmisele peaks järgnema kriminaalkaristus. Loomadel on hing. Hoidkem seda!

kohalik
3 aastat tagasi

LE-s on artikkel, et riik jätab Paralepa metsa kaitseta. Kahjuks ähvardab metsa ka vana surnuaia ja Kalda tänava vahel vohav hispaania teetigude koloonia. Limuskid ründavad juba praegu õhtust hommikuni Kalda tänava Kalevi t.- poolsel kõnniteed. Enno park, Õhtu kalda äärsed aiad, roostik ja raudteetamm ning – viuh! – ongi nad üle Jaama oja silla, Paralepas. Mõni, kes käib kommentaariumis võõrliiki kaitsmas ei anna endale olukorra tõsidusest aru. Niitmata džunglis vaikselt nosiv ja sigiv mass katab sealt väljudes maa. Niiske ja jahe Eesti on hispaania teetigudele paradiis. Siilid ei jaksakski neid ära süüa, isegi kui delikatessiks peaksid. Suur kena põõsas Kalda… Loe rohkem »

Käkre
3 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Sisserändajate vastane viha ei ole naljaasi. Võõralt maalt pärit teod ei erine sama päritolu inimestest. Neile tuleb anda võimalus kohanemiseks ja meie oludega harjumiseks. Mõned üksikud vägistsmised ja süütamised ja aiataimede ärasöömised on paratamatu progressi osa. Meil meil tuleb sellega harjuda ning ega midagi erakordset ju tegelikult ei toimu.
Loodetavasti käkre ei aja loomakaitseühingute rahastusele küüsi taha ega kuku represseerima.

Teise Arnoldi Tütar
3 aastat tagasi

Kas külvatud nagu olid kartulimardikad?kes külvas =küsige külvajalt!! Ei nüüd kohe saa hakata süüdistama Venemaad-nagu on kombeks tänapäeval.

Valge Daam
3 aastat tagasi

Tehke oma aedadest golfimuru ja paljaks kraabitud peenrad, siis kaovad kõik Siilid, putukad, linnud jt kelle toiduahelasse kuuluksid ka teod!
Olete looduses näinud sellist pilti, nagu “paljaks kraabitud” aiad?
Tigudel pole sellistes aedadest vaenlasi ning söövad rahumeeli, mida aga pakutakse!

kas
3 aastat tagasi

salakaup, kus tolli silmad ja kapo ei tea sellest rünnakust midagi

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Kuidas need teeteod üle öö on vallutanud terve Eesti ? Kas siin taga ei peetu vene
agressiivne jälg ?

juss
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

Vait, provokaator!

K.S
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

Mis venelased, ikka EKRE süüdi, eelnenud ligi 20 pimeduseaastal neid ju pold…