Noored toovad See teatris lavale krimiloo

See teatri noored toovad teisipäeval lavale Agatha Christie teose „Surmaga ära vahetatud” ainetel valminud lavastuse.

Tüki lavastas Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilane Annabel Alemaa, kes hakkas sügisel vedama noorte näiterühma. See teatri juhi Roman Sultangirejevi sõnul on Alemaal lavastaja soont.

Alemaa rääkis, et sügisel alustades oli ta teatrist küsinud materjale ning nendest tundus just see teos kõige huvitavam. „Koos tegime seda veidi ümber ja nii meie lavastus sündiski,” ütles Alemaa.

Alemaa lisas, et selle lavastuse valmimine ja väljatulemine oli kõike muud kui lihtne. „Pidime kohandama tüki enda grupile tehtavaks, pidime jätma päris palju asju välja ning sellest, mis alles jäi, midagi loogilist kokku panema,” rääkis Alemaa. „Eriolukord andis kõva löögi, kuid kõige suurem pauk juhtus vahetult peale selle lõppu – meie lavastuse peategelast mängiv neiu jäi vanemate soovil ohutuse eesmärgil koju ja jäime peategelasest ilma.”

Nii tuli leida peategelase rolli uus inimene. Alemaa sõnul on siiski tegemist ühislavastusega. „Jah, minu sõna oli lõplik, kuid tüdrukud olid väga julged arvamuse avaldajad ja soovitajad ning tihtipeale oli sellest ka kasu,” ütles Alemaa.

Lavastus on 35 minutit pikk, sest Alemaal oli plaanis minna tükiga Saaremaa miniteatripäevadele, kus lavastused peavad olema kuni 50minutilised. Koroonaviiruse tõttu jäi festival ära.

„Surmaga ära vahetatud” on Alemaa esimene lavastus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments