Galerii: Üdruma spordipäev peeti kehvale ilmale vaatamata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Üdruma küla spordipäeval läks käiku paaln B, võrkpalliturniir peeti Kullamaa kooli võimlas. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval veidi enne kella nelja pärastlõunal lõõtsutas keskpäevaks maruks paisunud tuul oma viimaseid ohkeid. Vihmasadu oli korraks lakanud. Kella viiest plaaniti Üdruma seltsimaja juures algust teha järjekordse külade päevaga.

Maja taga võrkpalliplatsil oli vaatepilt nukker. Tuul oli kaabliliinile uppi lükanud remmelgaharu, terve plats oli oksarisu täis. Kähku korjasid naised oksad kokku, kuid spordiriietes mehed vangutasid pead – siin me täna ei mängi, plats on vettinud ja libe, seega ohtlik.

“Väike torm käis üle, puid on tee peal, pidime ka siia saemehe appi kutsuma,” nentis külaseltsi esinaine Vaike Nõu.

“Pole hullu midagi, meil on plaan B,” lausus põllumees ja Kullamaa osavallakogu esimees Tenno Laanemets. Tagavaraplaanina oli õhtuks reserveeritud Kullamaa kooli võimla ning sinna spordiseltskond end autodega teele asutaski.

“Tuleb nii palju kui tuleb,” oli Nõu optimistlik. “Aga võrkpallureid tuli piisavalt, saavad kolm võistkonda ära teha.”

Ülejäänud seltskonnaga võisteldi Üdrumal külapäevade traditsioonilistel aladel: kuulijänn, noolevise, korvpalli vabavisked, lendgolf.

Viive Karnau on välja mõelnud iseäraliku kuulitõukevõistluse – kuulijänni -, mida võib ka kuulitõuke mitmevõistluseks pidada, sest heita tuleb raudmuna nii parema kui ka vasaku käega, heita kuuli kahe käega üle pea ja ka alt. Tulemuseks mõõdetakse nelja eri heite kogupikkus.

“Külapäev toimub, ei saa ära jätta midagi,” kinnitas Nõu. “Naised on supi valmis keetnud, inimesed on külas koogid valmis küpsetanud, saab kooki ja kohvi ka.”

“Eile kogunes lõpuks meile 72 inimest, vanim 84, noorim 2,” teatas Ritsu talu perenaine Mai Jõevee. “Ilm läks ju normaalseks. Medalid said kõik jagatud ja pidu toimus, pillimees Suure-Jaanist oli hea.”

Üdruma spordipäeva üheks eripäraks peavad korraldajad sedagi, et iga võistleja saab auhinna. Lapsed kohe kindlasti.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arvi
3 aastat tagasi

Kui loo autor ei tea kuulijännist midagi ja arvab, et keegi Viive selle väljamõtles…. no palju õnne. Seda võistlust on peetud juba vägagi kaua ja väljamõeldud eelkõige kergejõustiklaste treeninguks. Olgu see nüüd teadmiseks ja palun mitte võõraid sulgi omale külge kleepida.