Erkki Bahovski: Venemaa teine käik

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Eile, 1. juulil lõppes Venemaal 25ndast juunist kestnud referendum konstitutsiooniliste paranduste üle.

Pole kahtlust, et parandused läbi lähevad – sel nädalal näitas riigi korraldatud uksesuuküsitlus toetust parandustele 76 protsendi ulatuses.

Kõige tähtsamad Vene konstitutsiooni parandused on klauslid, mis sätestavad Vene seaduste ülimuslikkuse rahvusvahelise õiguse ees ning need, mis võimaldavad Vene presidendil Vladimir Putinil olla põhimõtteliselt president eluks ajaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Putin on sellele Ameerika vanadekodule nagu okas tagumikus ! Paljusid meie omasi ajuhiiglasi häirib ta samuti sest keda sa ikka sõimad kui kodus ei luba naine ja tänaval võid paunasse saada.
Naabri sõimamise asemel võiks vaadata oma tanumale,kuhu me oleme selle kolmekümne aastaga jõudnud ,kui palju on meil tegemata,kui mäda on meie endi õigussüsteem jne.

tuleb
3 aastat tagasi

laul ei valeta_eesti piir käib vastu hiina müüri, venemaa saab vahelt kaduma

Ko & Roona
3 aastat tagasi

Putin on oma sõja ja militarismi heroiseerimisega täitsa segi kamminud. Eile andis 20-le vene linnale töökangelase aunimetuse II MS ajal toodetud relvastuse eest. Nüüd veel, mil sõjast igavik möödas! Selle mehe pööningul ei ole kõik korras.

Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Kui kujutada ette, et oled Venemaa valitseja. Nafta hind ja populaarsus langeb kolinal, oled üritanud seda enda kasuks muuta(hiljutine nafta hinnasõda), hullemaks läheb. Seega rahvale meelehead pakkuda pole, ja egas venemaal see ei toimi ka niimoodi nagu läänes, et rahvale nänni ja tarbimist ja küll nad vagad püsivad(enam küll seal ka vist alati mitte). Mingit suuremat ideed on neile tarvis, mille nimel kannatada ja kirgastuda. Demokraatlikud reformid? Jeltsin nagu proovis, välja tuli…suur segadus ja kuidas see 1/6 planeedist, rohke tuumarelvastusega varustatud jne, siis varsti käitub ei julge vist keegi ennustada. Kardan, et ka need püsivalt venemaa arvustamisega tegelevad arvamusliidrid mitte.… Loe rohkem »

Noh
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Üldiselt on nii et ajaloo muster kordub. Raske on ka ette kujutada midagi muud. Näeks-kuulaks küll mingeid muid arenguvariante. Praegu on vist ikka nii, et mingi aja pärast mingi jama. Kardan, et siseriiklik jama algab alles peale välisjamade tekitamist. Ehk teisisõnu: Uues ajalooringis hõivab stalinliku NSVL koha Hiina (väga kaval ja tasakaalukas juht seal), Saksamaa koha hõivab praegune Venemaa (vastav liider olemas ja jätkab). Praegu Hiina ja Vene koos USA vastu, pärast Hiina vahetab poolt. Lõppkokkuvõttes Venemaale tjutju Siber.

Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi

Kas Venemaal on valikus veel midagi kaose ja monarhia kõrval? Demokraatia on kriisis ka pika demokraatliku kogemusega riikides. Kuidas seda veel mujal üles ehitama hakata?

mis
3 aastat tagasi

sellest pidevast ilkumisest kasu on seltsimees, peale lehe honorari

süsimust iroonia
3 aastat tagasi

konstitutsioonilise monarhiani jäi venemaal siiski veel paar sammu astuda. 😀