Haapsalu sai Jaama oja süvendamiseks raha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linn sai nn kala-Leaderi programmist 81 000 eurot Jaama oja süvendamiseks ja sealse kalade kudeala taastamiseks.

Jaama oja, ametliku nimega Asuküla peakraav, on eeskätt haugi, kuid ajalooliselt ka lutsu ja särje kudeala.

Haapsalu linnavalitsuse majandus- ja taristunõuniku Sirli Vaksmanni sõnul algavad tööd tuleva aasta suvel. „Suve lõpp oleks reaalne aeg,” lisas ta. Praegu on Vaksmanni sõnul koostamisel keskkonnamõjude hindamise aruanne.

Vaksmanni sõnul puhastatakse oja suudmest kuni jalakäijate sillani kopaga ning sillast kuni Tiigi tänavani muda välja pumbates. Linn sai toetust 81 165 eurot ja Vaksmann ütles, et kui oja puhastustöö hange läheb toetuse summast suuremaks, peab linn puudujääva osa ise katma.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Põhjamaade Veneetsia
3 aastat tagasi

Haapsalus pole enam ühtegi nö lihtsa inimese paadisilda. Tsaari ajal oli, Eesti Wabariigis oli, nõukogude ajal oli. Veskiviigi – see viimanegi vabama vaimuga sadamakoht – on samuti kaotanud rahvalikkuse tõkkepuude, tarade ja vaikelu läbi. Jaama oja suudmes võiks seega üks lihtsamat sorti paadisild olla. Targemad teavad vast kirjutada, mida selle taastamiseks hädapäraselt tuleks teha.

Tont
3 aastat tagasi

Väiksematele paatidele oleks see tõesti hea varjuline koht- mul oli vene ajal ka seal paat.Ja Haapsalu sadamates vabu kohti pole.Aga aed ja valve peab kindlasti olema,muidu hakkavad seal igasugu
lumehelbekesed lagastama. Ja vaevalt paadiomanikud tahaks,et mingi kamp ta paadis viina viskab või triipu paneb.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Tont

Jube hea, kui saaks rahva raha eest valvega paadikoha!

hjkl
3 aastat tagasi

seda kraavi on ju 20 viimase aasta jooksul juba 3 korda süvendatud, kas jälle mingi raha uugama paneku koht. ma pole seal viimastel aastatel mitte ühtegi haugi kohanud, lutsu veel vähem

Neiu
3 aastat tagasi
Reply to  hjkl

Järelikult ei oska püüda.

Kalmer
3 aastat tagasi
Reply to  hjkl

Ega see taotluse teinud neiu pea seda teadma,et seda korduvalt on puhastatud. Hea lihtsalt endale tööd kirjutada

mhm
3 aastat tagasi

Tubli töö, nüüd võiks koos Lääne-Nigula Saunaja lahe -Hara lahe kanali ehituse jaoks raha küsida , saaks Tagalahel ka vee liikuma.

urmas
3 aastat tagasi
Reply to  mhm

Hara lahe kanal ei paranda Tagalahe seisu, vee tase jääb endiselt madalaks ja laht kasvab kinni. See on pöördumatu protsess.

Mao tse dung
3 aastat tagasi
Reply to  urmas

Seal hakkavad varsti laiuma riisipõllud

khm
3 aastat tagasi
Reply to  mhm

See võiks olla rohkem Haapsalu huvi, et Tagalahe olukorda parandada

Tont
3 aastat tagasi

Üks väga hea uudis üle pika aja. Ma juba kartsin,et see tehakse ogaliku kaitsealaks…