9

Lihula päästekomando hoone sai tulevahetuses pihta

Lihula päästekomando hoone sai laupäevaöises tulevahetuses pihta. Urmas Lauri

Laupäeva ööl vastu pühapäeva Lihulas toimunud tulistamisel sai pihta ka Lihula päästekomando hoone.

Päästeameti pressiesindaja Maris Mooritsa sõnul oli üks kuul tabanud peaukse kõrval komandohoone seina ning teine kuul tabas hoonet katuse lähedal.

„Keegi pihta ei saanud. Kui on kuulirahe, siis on alati oht pihta saada,” ütles Moorits.

Lihula komandohoone asub tulistamispaigast mitmesaja meetri kaugusel.

Laupäeva õhtul kell 21.45 sai politsei teate, et Lihula tanklas põhjustas 32-aastane Mikk Tarraste avarii ning põgenes sündmuskohalt. Teda asus tagaajama kaitseliitlane Virgot Rägastik, kelle Tarraste tagaajamise käigus tappis. Samuti tulistas Tarraste autot, kus oli 61-aastane Lihula apteegi omanik Ülle Heinver, 58-aastane mees ning nende 3-, 5- ja 9aastased lapselapsed. Heinver suri kiirabiautos, 3- ja 5-aastased lapsed on raskes seisus haiglas.

Tarraste tulistatud kuul tabas ka ühe Haapsalu politseiniku kiivrit. Politseinik vigastada ei saanud.

Urmas Lauri fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Film võis alata.
Film võis alata.

Mõnel pole mitte midagi teha? Lihtsalt nii igav? Et hakkab igavusest jooma ja mida iganes veel tarvitama…jne. Siis veel ise märulifilmis osalema…. Polegi vaja telekat, et filme vaadata, vaid ise suurest igavusest hakkas aga ise pihta!

Puzikov
Puzikov

millest üldse täristati ? Püstol, automaat, vint, püstolkuulipilduja ….

Siil
Siil

Haige vend rsk ja nüüd peame seda värdit maksumaksja raha eest üleval pidama hakkama? Oleks pidanud kohe sündmuskohal selle ahvi ära kustutama, USA-s oleks selline saanud terroristi tiitli ja oleks kohe ära kustutatud, ilma hoiatamatta. Meil siin liiga leebed seadused selliste koivaliste jaoks, loodame et vikatimees tiirleb tema kohal.

Liina
Liina

Kui kaugele need kuulid siis lendavad? Kas tulevahetus toimus Tallinn Pärnu maanteel?Päästeameti ümber on ju suured põllul.

ajaloohuviline
ajaloohuviline
Lootsin, et keegi kaitseliitlane või jahimees viitsib seletada, et eri tüüpi relvade kuulidel on väga erinev kineetiline energia. Ja et kuul ei lenda relvasuudmest kuni mahakukkumiseni ühtlaselt sirgjooneliselt. Pikaraudne vintrelv on püstoli kõrval nagu kahur, mille lasu surmav jõud ulatub kordades kaugemale. Võib olla ma väga ei eksi, väites, et püstolikuul on tappev ca poole kilomeetrini, vintpüssil kilomeeter pluss? Optiline sihik paigaldatakse tavaliselt pikaraudsele aga tänapäeva mitmekesises maailmas on võimalikud kõik variandid. Järeldan seda pisut meelevaldselt airsoft-mängurelvade baasil nagu sedagi, et põhimõtteliselt saab legaalsest poolautomaatsest püstolist ka valangutega lasta ehkki täisautomaatsed pärisrelvad pole tsiviilkasutuses lubatud. Siinsetelt fotodelt jääb mulje, et… Loe rohkem »
Toits
Toits

Oi Liina, kas saab nii eluvõõras olla ?
Kuulid mis lasti optilisest relvast, lendavad ka kilomeetri ja rohkemgi.

Priit
Priit

Mis asi see optiline relv on? Mingi laser?

Toits
Toits

Kui tahad, saad aru, et tegemist oli optilisesihikuga relvaga. Oled nüüd rahul.

Georg
Georg

Sihiku tüüp ei avalda mingit mõju ballistikale.

wpDiscuz