1

Uute sõiduautode turul jätkus suur langus

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mais müüdi Eestis 1060 uut sõiduautot, mida on küll üle kahesaja rohkem kui aprillis, aga jääb 62,2% alla eelmise aasta mai müüginumbritele.

Haapsalu teenindusbüroos registreeriti mais vaid kaks uut sõiduautot – üks Peugeot ja üks Hyundai.

Viie kuuga on Eestis müüdud 7531 uut sõiduautot, mida on 34,6% vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Autodest on endiselt tarbijate hulgas populaarsed maasturid ja väiksema keskklassi autod, milliste osakaal oli maikuu müügis vastavalt 25,3% ja 23,1%. Hübriidautosid läks kaubaks 139, elektriautosid anti klientidele üle 25 ja CNG gaasiautosid 54.

Üle Eesti oli mais kõige populaarsem auto Škoda, mida müüdi kokku 204 tükki. Esikolmikusse jõudsid ka Toyota ja Renault, vastavalt 174 ja 101 müüdud uue sõiduautoga. Mudelitest langes klientide valik kõige enam Toyota RAV4 kasuks, milliseid müüdi 83. Järgnesid Škoda Octavia ja Renault Clio, vastavalt 74 ja 58 autoga.

Langus jätkus ka tarbesõidukite turul ja maikuus müüdi 239 uut tarbesõidukit. Kokku on viie kuuga müüdud 1771 uut tarbesõidukit, mida on 34,7% vähem kui möödunud aastal samal perioodil. Markidest oli populaarseim Citroen 73 müüdud sõidukiga. Järgnesid Peugeot ja Renault, vastavalt 44 ja 35 sõidukiga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hyndai
Hyndai

Õigekiri

wpDiscuz