Ööpäevaga lisandus 6 positiivset testi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1034 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 0,6 protsenti ehk kuue inimese testi tulemus osutus positiivseks, teatas terviseamet.

Rahvastikuregistri andmetel oli neljal juhul tegemist Ida-Virumaa elanikuga. Kahel juhul osutus positiivseks harjumaalase proov, neist ühe elukohaks on rahvastikuregistri andmetel Tallinn.

Lääne maakonnas on nakatunuid 13.

30. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 26 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Ööpäeva jooksul läks haiglast koju viis inimest. Tänaseks on haiglast koju saadetud 334 inimest ning lõpetatud 346 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1622 inimest. Neist 1257 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (77,5%), 365 inimese puhul (22,5%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Koroonaviirusega seotud surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei olnud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 67 inimese elu.
Eestis on kokku tehtud ligi 83 tuhat esmast testi, nendest 1 865 ehk 2,3 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments