Haapsalu perearstikonkurss kukkus taas läbi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Terviseagentuuri omanik perearst Madis Tiik pole veel otsustanud, kas jätkab Haapsalus. Arvo Tarmula

Terviseagentuuri omanik perearst Madis Tiik pole veel otsustanud, kas jätkab Haapsalus. Arvo Tarmula

Kuigi Haapsalu linn maksab siia tööle tulevale perearstile 25 000 eurot, ei laekunud Haapsalu perearstikonkursile 12. maiks ühtegi avaldust.

Et arstiabi andmine ei katkeks, peab terviseamet läbirääkimisi nimistu praeguse asendajaga ehk firmaga Terviseagentuur, ütles terviseameti tervishoiuteenuste osakonna peaspetsialist Kaie Soodla.

Terviseagentuur võttis pensionile läinud perearsti Ilme Leova nimistu asenduse korras üle selle aasta alguses. Enamasti lahendatakse inimeste tervisemuresid videosilla vahendusel, Haapsalus võtab igal tööpäeval vastu pereõde Marina Vasjuk, Terviseagentuuri perearst Madis Tiik käib Haapsalus kohal korra-paar nädalas. Terviseagentuuri ajutine leping terviseametiga kestab veel juuni lõpuni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei tea
3 aastat tagasi

ehk ongi perearstiks soovijaid vähem….pigem muud suunad- ortopeed, hambaarst jne .Ja maailm on noortele avatud. Miks mitte minna ja vaadata , kuidas mujal asi käib.Seegi võib põhjus olla.

naine
3 aastat tagasi

noorte arstide puhul on kindlasti küsimus arenguvõimalustes. Tahetakse töötada suuremas haiglas, praktiseerida, saada erinevaid kogemusi jne jne. Väike haigla seda paraku ei paku.

väikehaapsallane
3 aastat tagasi
Reply to  naine

Perearstid ei tööta otseselt haiglas. Enamik praktiseerivad täitsa haiglakaugetes kohtades. Aga hea kollektiivi tugi kulub muidugi ära. Reaalses elus õpitaksegi kõige paremini meistri kõrvalt… Haapsalu vähene atraktiivsus selgub Eesti kaarti vaadates. Mandri servapealseim linn ju! Tupik. Isegi Hiiumaa on suurem tõmbekeskus – mõne saareelust unistava idealisti ehk ikka leiab. Aga üldiselt väikesesse kohta perearstiks ei kiputa, sest erinevalt suuremast linnast puudub seal igasugune privaatsus ja anonüümsus. Vastupidi – tuhanded pensionärid jälgivad OMA tohtrit kullipilgul. Pead päriselt nende muredesse süvenema. Pole nii, et pärast tööpäeva lõppu astud autosse ja lihtsalt haihtud, kuhugi Mähele näiteks. Haapsallu ja Viljandisse peab perearsti tooma saatus.… Loe rohkem »

pakkuge
3 aastat tagasi

seda ametit kuulsale ravitsejale evelinile, tal pidavat hetkel näpud põhjas olema

Nojah..
3 aastat tagasi

Ütle veel, et asendamatuid inimesi pole. Paistab, et Dr. Leova on 🙂

Parteitu
3 aastat tagasi

Tuleb välja et Suklese ja Karilaiu valitsemisaeg on haapsalu linna maine nii pe…e keeranud et keegi ei taha siia enam tööle tulla.

Erx
3 aastat tagasi
Reply to  Parteitu

Tuli sama mõte, kui lugesin uudist. Ju siis see toetus arstile ei korva Haapsalu muud nõrka taristut.

ilmvõimatu-on arsti leida
3 aastat tagasi
Reply to  Erx

Mis mõttes nõrka taristut.Tundub, et nooremapoolseid perearste lihtsalt Eestis ei olegi, sest miks muidu ei võiks lastega perekond siia asuda, ilus kuurortlinn, tramme,trolle ei ole,koolis turvaline käia. Kui lahtimõtestada elu-ja kasvukeskkonna osas, siis Tallinn on täiesti mõttetu
Muidugi ei vaheta perearst elukohta kui on 50+-60+ jne, sest elu on aastate jooksul mujal sisse seatud.

mutike kes ootab arsti
3 aastat tagasi
Reply to  Parteitu

nimetaks ehk täpsemalt, mis meil nii pees siis on