4

Eesti Post kutsub kogukondi üles grupipostkaste paigaldama

Grupipostkast koosneb mitmest postkastist, aidates nii postikulleril piirkonna inimestele kiiremini posti tuua. Kuni jaanipäevani saab grupipostkasti kogukonnale tellida tasuta.

Eesti Posti postkasti ja kirjakasti kanali juhi Kati Milleri sõnul on maapiirkondades levinud grupipostkastid tihti kohaks, mida ühe ja sama piirkonna elanikud igapäevaselt külastavad. „Tinglikult võib nimetada seda ka kogukonna keskuseks, sest tihtipeale asub samas kohas ka küla teadetetahvel,” lausus Miller. „Kutsume kõiki külakogukondi oma postkaste üle vaatama. Grupipostkast tagab postikullerile aastaringse ligipääsu ning elanikele seeläbi aastaringselt püsiva postiteenuse.”

Milleri sõnul on grupipostkast hea viis kokku tuua oma kogukond, kes saab posti võttes arutada oma küla eluolu. „Grupipostkast on ka sobiv valik kõigile, kes privaatsust hindavad, sest grupipostkast asukoha saate ühiselt privaatsest koduaiast kaugemale paika seada. Lisaks aitab grupipostkast postil inimesteni kiiremini jõuda, sest postikuller saab nii korraga täita kõikide ümberkaudsete majade postkastid,” lisas Miller.

Eriti tervitatav on tema sõnul see, kui kogukond meisterdab kastile ka kihelkonnavärvides varjualuse, mis kaitseb postkaste ilmastikuolude eest ja on ka silmale ilus vaadata, nii nagu seda tehti möödunud aastate Teeme Ära talgute raames.

Kui kogukond on otsustanud kasutusele võtta grupipostkasti, siis tuleb selleks esitada sooviavaldus Eesti Postile. Seejärel võetakse kliendiga ühendust, et leppida kokku, kuidas ja millal postkast üle antakse. Grupipostkaste on 3-, 5- ja 8-kohalisi ning kuni jaanipäevani saab grupipostkasti kogukonnale tellida tasuta. Postkaste jagub vaid kiirematele.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Manna Liisa
Manna Liisa

Milleks on maakonna bussiliinid ? Ajalehepakid vöiks bussi peale toimetada ja peatuses kogukonna kokkuleppeline inimene vötab posti vastu – edasi jagagu omavahel ise, kuidas keegi oma saadetised ja kelle käest ja kohast kätte saab.Tahab organiseerimist aga mobiil igal olemas, sedasi saab kuidagimoodi kätte, kuid kuidas ise ära saata, see on muidugi omaette küsimus. Selle asemel vöiks olla ka e-kuller, kes enda elupiirkonnas vötaks kaasa ka nt. ravimid, ka tellitud toiduained, siis on transporti vaja.Miks eraettevötjad asja lahendada ei vöta ? Kasvöi proovidagi…

jaa
jaa

äkki hakkame ise prügikonteinereid ka paigaldama….

Aru saad?
Aru saad?

Sulle tundub, et eramajades on kuidagi teisiti? Nagu kõik oleks kingituse saanud? Sugugi mitte ja miks peakski. Sinu pahameeleks praegu just kingitust pakutaksegi. Miks toriseda?

Lehelugeja
Lehelugeja

Kui juba Eesti Postiga tegu siis ma ei imestaks kui ta mind postkontorisse lehe järgi kutsuks. See on nii veidraks firmaks kujunenud, et sealt võib kõike oodata.

wpDiscuz