Ministeerium taunib õpetajate palgata puhkusele saatmist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets vaidleb ministeeriumiga 18 700 euro pärast, mille riik peaks vallale tagasi maksma. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets tegi kõigile valla palgal olijaile ettepaneku võtta kulude kokkuhoiuks nädal aega palgata puhkust.

Nädalaks peaksid palgata puhkusele minema kõik vallavalitsuse ametnikud, aga ka raamatukoguhoidjad, kultuuritöötajad ja õpetajad – kokku ligi 300 töötajat. Viimastele maksab palka riik, mitte kohalik omavalitsus. „Meil on palju koole ja riigi antud rahast ei tule välja. Vald maksab aastas õpetajatele juurde 90 000 eurot,” põhjendas Pikkmets.

Metsküla kooli direktor Pille Kaisel ütles Lääne Elule, et pole õpetajatega veel palgata puhkusest rääkinud. Palgata puhkusele saab töötajaid saata vaid mõlema poole kokkuleppel.

Haridus- ja teadusministeeriumi hinnangul ei ole õpetajatele palgata puhkuse pakkumine kokkuhoiuna õigustatud. „Kuna õpetajad on kriisi tingimustes kogu aeg distantsilt tööd teinud, siis ei ole see lahendus valla eelarve alalaekumise tasandamiseks,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi õigusosakonna nõunik Indrek Kilk Lääne Elule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohustuslik
3 aastat tagasi

Lääneranna plaanib mingit separatismiakti, et keskvõimule niiviisi vastu hakatakse?

Mitte viieline
3 aastat tagasi

Õpetajad vinguvad tühja koha pealt. Enamus neist ei tee töö ajal piisavalt tööd ja nüüd teevad nad veel vähem. Mina jätan oma lapsed tõenäoliselt edaspidi koduõppele, kuna tundub, et koduõppega saavad nad parema hariduse ja ka aega jääb üle (pole koduseid ülesandeid poole ööni).
Ja kas keegi lapsevanematele maksab selle eest, et nad õpetajate eest töö ära teevad?

Ema
3 aastat tagasi
Reply to  Mitte viieline

Õpetajad pole “vingunudki”. Ja vaevalt lapsevanem oskab aineõpetaja tööd, mina küll ei oska. Järgmiseks tahab lapsevanem lapse põetamise eest võibolla meditsiinitöötaja palka ka.

õpetaja 123
3 aastat tagasi
Reply to  Mitte viieline

Jaaaa, selle üle kindlasti mõelge- aga väga tõsiselt. Praegu ongi õpilastel palju väiksem koormus kui kooli ajal. Kõik tuleb ju iseseisvalt omandada.
Seda esiteks. Teiseks õpetab kool lisaks teadmistele veel suhtlemist ja muid sotsiaalseid oskusi. Sõbrad… Enesemääratlus..
Seda, et õpetajad tööd ei tee, arvavad väga paljud🙄aga seda arvamust ei saa teile ju keelata- enamus õpetajatest ongi juba vanad ja väetid😁😁
Kui te oma lapse jätate koduõppele, siis on mul teie lapsest tõsiselt kahju.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Mitte viieline

Mul on küll teie lapsest kahju kui ta jääb Teie õpetada!

Ilmselt
3 aastat tagasi
Reply to  Mitte viieline

oled sa pigem mittekolmeline

Kohustuslik
3 aastat tagasi

Nähes mismoodi aineõpetajatest klassijuhatajad suuremates koolides tööd teha rabavad, oleks mõistik äkki sellise kärpeettepaneku tegija olukorrast arusaamiseks palgata sundpuhkusele saata kuni järgmiste valimisteni?
Enamusel õpetajatel on interneti teel kindlasti rohkem tegemist kui tavaolukorras koolis tööl olles.

Huvitav, mille pealt vald veel kokku hoiab? Raudselt inimeste palgad ongi ainus kokkuhoiukoht ning tavapärane laristamine tühjale-tähjale jätkub.

küüniline realism
3 aastat tagasi
Reply to  Kohustuslik

see saadetakse palgata sundpuhkusele just nimelt (hiljemalt) järgmistel valimistel.

Õpetaja nr 3
3 aastat tagasi

Jaak, sinu aeg on tagasi tulla…

õpetaja nr 2
3 aastat tagasi

Tõenäoliselt kõrbeb pärast sellist otsust nii Pikkmets ise kui ka vv.
Eriti ebanormaalne, et tanki pannakse nä kõige nõrgemad.
Selliste juhtide mõttemaailm on vaid selline, et kuna “käega katsutavat toodangut” ning raha eelarvesse ei too, siis need võlla tõmmata.

Maarja
3 aastat tagasi

Täispalgaga istuks ise ka kodus.
Tunnustage neid kes praegu tööl eesliinil on!
Selline kokkuhoid, et anna minna noh.

läänerandlane
3 aastat tagasi
Reply to  Maarja

Tegin ka valla pressiesindajale ettepaneku tunnustada eriolukorra ajal tööl käivaid inimesi,ettevõtteid, et kirjutagu nendest Lääneranna Teatajas… aga vastuseks hakati nn majandusloengut pidama, et las aga töötavad..kust siis ikka muidu maksud tulevad 🙁

Oh
3 aastat tagasi

Taevas, anna armu!

õpetaja
3 aastat tagasi

Ahaaa.. No aga siis palun kohe, hea vallavanem.
Et ei peaks ka tööd tegema. Teised istuvad tööd tegemata kodus ja meie teeme veel rohkem tööd, kui tavaajal.
Ajab nutma!

Rõba
3 aastat tagasi

Vald ostis ametnikele joped ehk tööriietuse. Mida järgmiseks ?