2

Terviseamet hoiatab pettuse eest

Terviseamet hoiatab petukõnede eest. Foto: terviseamet
Terviseamet hoiatab petukõnede eest. Foto: terviseamet

Terviseamet hoiatab, et ameti nimel tehakse telefoni teel libapakkumisi, kus pakutakse tasulist sõeluuringut. Terviseamet ei müü midagi telefoni teel ja soovitab vastavasisulised kõned jätta tähelepanuta.

Terviseametini jõudis info murelikult inimeselt, kes sai kõne, milles esitleti end terviseametina ja pakuti 37 eurot maksvat sõeluuringu testi, mis saadetakse soovijale koju. Tegemist on pettusega, millega terviseamet seotud ei ole. „Terviseamet ei tee kunagi telefoni teel ühtegi pakkumist ja seega tasub vastavasisulisi kõnesid ignoreerida,“ selgitas terviseameti põhja regiooni nõunik Mihkel Näks.

Närviline aeg on väga soodne petturitele, kes kasutavad ära inimeste muret nii enda kui ka oma lähedaste tervise pärast. Seega tasub praegu igasugustesse pakkumistesse suhtuda kriitiliselt.

Ühtlasi tuletame meelde, et praegu ei ole olemas ühegi usaldusväärset kodust testi COVID-19 tuvastamiseks. Eestis on viirushaiguse COVID-19 tuvastamise võimekus terviseameti, Tartu ülikooli kliinikumi, Synlabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Pärnu haigla ja Kuressaare haigla laborites.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hoiata ja hoiata . Kaua võib hu.ata
Hoiata ja hoiata . Kaua võib hu.ata

Kuulge . Tänapäeval saab jälgida igat telefoni . On raske võtta see number kust helistatakse ja see pakkuja üle vaadata ?

asjakohane
asjakohane

Hoiatas Terviseamet, kes ei hakka küll ühtegi telefoni jälgima.

wpDiscuz