Läänemaa randade suplusvesi on puhas

BNS

Peraküla rand. Foto: Malle-Liisa Raigla
Suplejad rannas. Foto: Malle-Liisa Raigla

Terviseameti võetud veeproovid näitavad, et Läänemaa randades on suplusvesi hea kvaliteediga.

Terviseamet on sel aastal kontrollinud kolme Läänemaa ranna suplusvee kvaliteeti. Paralepa ja Roosta ranna veekvaliteet oli väga hea, Vasikaholmi rannas hea.

Juunis avati ametlik suplushooaeg 53 Eesti supluskohas, kus tehakse veeseiret suplushooaja lõpuni augustis. Ametlik hooaeg avatakse supluskohtades, mis on hooldatud ja korrastatud, tagatud on ujujate ohutus, olemas on info veekvaliteedi ja valdaja kohta.
Lisaks veekvaliteedile jälgitakse, et vees ei oleks jäätmeid, prügi, õli ega sinivetikate poolt põhjustatud õitsenguid.

Terviseameti keskkonnatervise peaspetsialisti Aune Annus-Urmeti sõnul on võetud veeproovid kõikidest randadest, avatud supluskohtade veekvaliteet on väga hea. Ametlik hooaeg avati Harjumaal, Järvamaal ja Tartumaal seitsmes supluskohas, Ida-Virumaal kuues, Hiiumaal viies, Pärnumaal neljas, Läänemaal, Valgamaal ja Võrumaal kolmes, Lääne-Virumaal, Saaremaal ja Viljandimaal kahes ning Jõgevamaal ühes supluskohas. Kõigist neist supluskohtadest on võetud esimesed proovid ja tulemuste põhjal on veekvaliteet hea.

Lisaks supluskohtadele tehakse veeseiret ka teistes avalikes veekogudes. Kokku jälgitakse suplusvee olukorda enam kui sajas supluskohas või avalikus veekogus. Harjumaal kontrollitakse veekvaliteeti 29 veekogus, Tartumaal 19, Järvamaal 11, Ida-Virumaal kümnes, Pärnumaal ja Hiiumaal seitsmes, Jõgevamaal neljas, Valgamaal ja Lääne-Virumaal viies, Viljandimaal ja Võrumaal neljas, Läänemaal ja Saaremaal kolmes ning Raplamaal ühes veekogus.

Kõigi supluskohtade ja avalike veekogude suplusvee seireandmed avalikustatakse terviseameti lehel: http://vtiav.sm.ee/index.php/?active_tab_id=SV

Rohkem infot supluskohtadest saab siit: https://www.terviseamet.ee/et/keskkonnatervis/inimesele/suplus-ja-ujulavee-ohutus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ccp
2 aastat tagasi

Kas karjääris saab ujuda?