Greencube’i majatehas valmistub töölisi juurde palkama

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Greencube`i majatehase tööline Reio Altmeri. Henri Bekmann

Greencube’i majatehase omanik Henri Bekmann ütles Lääne Elule, et koondamise asemel peab ta pigem mõned mehed juurde palkama.

„Suuri sõnu teha ei taha, aga pigem see nii on jah,“ ütles Bekmann.

Tööotsijate järjekorda ukse taga pole – sedagi pole eriolukord muutnud. „Eks meil aeg-ajalt ikka töölisi vahetub, aga et oleks suur summ ukse taga, seda küll mitte,“ ütles Bekmann.

Greencube’i Lihula tehases töötab 15, Tõrva tehases kümmekond inimest. Palka pole Bekmann kärpinud ega kavatse seda teha, samuti ei vaja ettevõte töötukassa pakutavat toetust. Lihula tehases on tellimusi sügiseni, kolm maja läheb suve lõpuks Põhja-Soome.

Tõrva tehases on tellimusi aasta lõpuni. Eriolukord seda muutnud ei ole.

„Pigem vastupidi,“ ütles Bekmann. „Täna hommikulgi helistas üks naine Saaremaalt, Tallinna inimesed, kes avastasid, et nende pärandvara Saaremaal külmal ajal tuult ei pea, aga tahaks sooja ja vihmakindlat maamaja.“

Kui eriolukord oli kestnud nädal aega, ütlesid neli tellijat ära. „Aga siis mõtlesid ümber. Algul ehmusid, aga siis mõistsid, et see kriis ei kesta ju igavesti,“ ütles Bekmann.

700 ruutmeetri suuruses tehases Lihulas on Bekmanni sõnul ka eriolukorra nõuete kehtides piisavalt ruumi, nii et ehitajad ei pea olema ninapidi koos.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
3 aastat tagasi

Eks ta ole liberaalsele tsensuurile raske taluda jah, kui inimkonna tulevik polegi lõputu ringirändlemine ja majanduskasv, vaid vaikne eluviis omaenese väikeses greencubes omaenda viigipuu all nagu ennustavad muistsed prohvetid (või on Piibel LE jaoks tabuteema?). Muide, kord pidasite kustutamisväärseks mu kommentaari, milles kirjutasin Itaalia linnakese elanikkonna laus-viirusetestimisest ja linna sulgemisest välisilma ees. Nüüd on seda ka Eesti meedias ametlikult mainitud, nii et polnudki feikuudis. Ja kui juba ütlemiseks läks, siis mis viha on LE-l konservatiivide vastu? Helme hanerasvarepliiki võimendasite jälle tänases lehenumbris Rein Raua sapiseid märkusi tsiteerides. Aga kes mehitas omal ajal ametnikega Terviseameti, Helmed või sotsid? Kas Saaremaa võrkpallipidu… Loe rohkem »

voldemar
3 aastat tagasi

ja seal mehed mustalt t;;l ja palk pole ollagi

Taavi
3 aastat tagasi

Teatmik.ee andmetel töötas 1 kvartalis Greencube OÜ-s kokku ainult 10 töötajat keskmise brutopalgaga ca 750 €.

Uku
3 aastat tagasi
Reply to  Taavi

No nüüd loodetakse, et selle palgaga saab töölisi juurde.

Põder
3 aastat tagasi

Auto24 rààgib midagi muud!Raske aeg pigistab meid kõiki…Hea ,et kõik hàsti

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Põder

mis auto

Postimees
3 aastat tagasi

Suht segane jutt

Ükskõik,
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

mis artiklit ka loed, see postimees paneb ikka segast. Üdini negatiivne tüüp, kärss kärnas, maa külmunud…

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  Ükskõik,

Kohati paneb täitsa mööda. Nagu mingis asutuses oleks, aga kahtlaselt palju saab

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  Jah

… interneti kasutada