Teade Saxby sadama detailplaneeringu algatamisest

Regina

regina@le.ee

Vormsi vallavalitsus algatas oma 16. märtsi 2020. a korraldusega nr 26K Vormsi vallas Saxby külas Saxby sadama katastriüksusel 90701:001:0424 detailplaneeringu koostamise 300 m² suurusel muuliosal ja 0,53 ha suurusel süvendataval merealal. Slipi ja muuli projekteerimisel selgus, et asukohast lähtudes peab slippi kaitsvat muuli pikendama, seega on rekonstrueeritav maht rohkem kui 33% säilinud muulist. Slipi ja muuli projekteerimisel selgus ka süvendatava mereala ligikaudne suurus ja süvendustööde maht.
Arvestades eelpool toodud asjaolusid, on vaja algatada Saxby sadama muuli ja süvendatava mere kohta uus detailplaneering. Detailplaneering koostatakse, arvestades keskkonna- ja õigusaktide nõudeid, detailplaneeringu elluviimisega ei kaasne olulist negatiivset keskkonnamõju Natura 2000 Väinamere hoiualale ega Vormsi maastikukaitseala Saxby piiranguvööndile. Soovitatav on planeerimisprotsessis võimaliku keskkonnamõju vähendamise ettepanekud tuua välja detailplaneeringu seletuskirjas eraldi peatükina.
Algmaterjalidega on võimalik tutvuda Vormsi valla kodulehel www.vormsi.ee, avalik teave: http://avalik.amphora.ee/vormsivv/.

Vormsi vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments