Fotod: Aafrika rand läks remonti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Aafrika ranna paadisild oli nii halvas seisukorras, et tuli ära lammutada. Foto: Arvo Tarmula
Aafrika ranna paadisild oli nii halvas seisukorras, et tuli ära lammutada. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahooldus alustas möödunud nädalal Aafrika ranna puitkonstruktsioonide parandustöid.

„Projektlahendust ei muudeta, tehakse jooksvad parandustööd. Mädanenud terrassilauad ja alustalad vahetatakse välja ning likvideeritakse ohtlikud kohad,“ selgitas Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu.

Esimeses järjekorras likvideeriti tormide tõttu tugevalt kannatada saanud paadisild. „Praeguste plaanide järgi seda ei taastata, sest sel polnud sihtotstarbelist kasutust,“ ütles Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps.

Kui ulatuslikuks hooldusremont kujuneb, selgub Lõpsi sõnul vastavalt sellele, mis pilt avaneb, kui terrass järjest lahti võetakse. Valmis tahetakse kõigi nende töödega jõuda enne suvehooaja algust ehk mai keskpaigaks.

Aafrika ranna hooldusremont läheb eeldatavasti maksma umbes 4000 eurot.

Esialgne plaan tellida Aafrika ranna jaoks uus projekt ja ehitada see vastupidavamatest materjalidest lükkus koroonaviiruse põhjustatud eriolukorra ja sellest tulenevate rahaliste raskuste tõttu tulevikku.

Fotod: Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Remont
3 aastat tagasi

tähendab Haapsalus lammutamist.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Promenaadile projekteeriti kolm nn.silda-üks läks mõne aastaga õnneks hingusele kuna oli juba nii projekteeritud,teist õgvendatakse üle aasta ja see Aafrika ranna vetteviik on suur mõtetus.
Nii juhtub kui projekteerivad asjatundmatud,ehitaja kasutab suvalisi materjale ja vastu võtavad diletandid !

linlane
3 aastat tagasi

No ei saa aru, kuidas Haapsalu mehed ei oska sellist puitu valida, mis nüüdsel ajal ka üle kümne aasta vastu peaks. Vanasti saadi, aga nüüd mette. Ka Jaama oja sild oli ju algselt plaanis puidust teha, aga siis ajas ehitaja tellijal pea pulki täis ja sild valati betooni.

Negatiivne
3 aastat tagasi

Milleks siis projekteerida sildu,millel pole mitte mingit mõtet!?

luik
3 aastat tagasi
Reply to  Negatiivne

siis saab lihtsamini raha vasakule ju

K.S
3 aastat tagasi

Paluks siis peale remonti ka infot, et palju reaalselt remont maksis. Pakun min 20.000, kuna töövõtjaks on LV puukfirma ja tglikult ei saa 4 tonni eest kodus isegi peldikut remonditud….