Alveri preemia saab kaks korteriühistut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lossiplatsi servas asuva Kooli 1 korteriühistu saab maja kordategemise eest Alveri preemia. Foto Kaire Reiljan

Haapsalu legendaarse linnapea Hans Alveri nimelise preemia saab tänavu kaks Haapsalu korteriühistut – Kooli 1 ja Wiedemanni 13, teatas Haapsalu linnapea Urmas Sukles oma Facebooki postituses.

Mõlemad Haapsalu vanalinnas asuvad korteriühistud on eelmisel aastal korrastanud maja fassaadi, muutes sellega Haapsalu linnapilti kenamaks.

Alveri nimeline preemia antakse linnakodanikele või organisatsioonile, kes on möödunud aasta jooksul Haapsalu linna kaunimaks muutmisele kaasa aidanud. Preemiat, mis ei ole rahaline, vaid on kunstiteos, antakse traditsiooniliselt üle Hans Alveri sünniaastapäeva, 11. aprilli paiku. Tänavu lükkub preemia üleandmine eriolukorra tõttu edasi.

Aastatel 1929-1940 Haapsalu linnapea olnud Hans Alveri nimelise preemia asutas 1989. aastal Haapsalu muinsuskaitseklubi. 1996. aastast annab preemiat välja Haapsalu linnavalitsus.

Eelmisel aastal sai Alveri preemia Angela ja Jaanus Kalm, kes on remontinud ja ümber ehitanud Karja 5 hoone ja avanud seal restorani Kärme Küülik.

Fotod Kaire Reiljan

Wiedemanni 13
Kooli 1
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Linlane
4 aastat tagasi

Jalutage mööda Linda tänavat Promenaadile ja siis leiate Haapsalu ühe “pärli”.
Puukuuri meenutav vana majalogu seisab uhkelt meie muidu ilusa Promenaadi ääres. Mitte keegi ei pea seda korda tegema. Kes arvab ära, miks?

Härra Õ
4 aastat tagasi

Selle ST Peterburgi hotelli maja võiks ka korda saada ja endise kunstikooli maja, siis oleks juba ilmet.

Hoone
4 aastat tagasi
Reply to  Härra Õ

Need majad on linnaviletsuse egiidi all ja puutuda ei tohi!