Ehitaja muretseb põhikooli hoone tähtaja pärast

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu põhikooli sarikapidu. Foto Arvo Tarmula
Haapsalu põhikooli sarikapidu. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu põhikooli uue hoone peatöövõtja Nordlin Ehitus küsis Haapsalu linnavalitsuselt võimalust muuta lepingu tähtaega, kuna üleilmne koroonapuhang võib takistada lepingu õigeaegset täitmist.

„Nordlin Ehituse soov oli ajendatud üleilmsest eriolukorrast, mille tõttu võivad sattuda ohtu materjalide tarned, kuid läbirääkimiste järel selgus, et praegu on võimalik täita lepingut tähtaegselt,“ selgitas Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus. „Praegu ei ole seega lepingu tähtaja muutmine põhjendatud,“ lisas ta.

Hetkel käivad tööd edasi vastavalt graafikule, kui Parbuse sõnul ei saa välistada, et ehitaja võib sama ettepanekuga mingil hetkel uuesti Haapsalu linnavalitsuse poole pöörduda.
„Linn kaalub kõiki ettepanekuid ja põhjendusi eraldi ning põhjendatud vajaduse korral muudab lepingut vastavalt seaduses ettenähtud korrale,“ selgitas Parbus.

Haapsalu põhikooli hoone peab lepingu järgi uue õppeaasta alguseks valmis olema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kah ehitaja
3 aastat tagasi

Ei ütleks, et see koroona midagi muudab ehituses täna. Hea põhjus lepingut pikendada. Vaadates tänast seisu siis läheb kiireks, väga kiireks, et 1 sept valmis saada.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Kah ehitaja

Läheb kolm kuud üle missiis, peaasi, et valmis saab korralikult. Hakkavad kiirustama, siis käivad mitu aastat parandamas vigu. Egas mis arvate, et koolitöö hakkab kohe septembris seeaasta pihta või? Ärge tehke nalja, koroona tippaeg pole veel käeski ju.!

Postimees
3 aastat tagasi

Kellel seda koolimaja enam vaja on….

Erx
3 aastat tagasi

Loomulikult avatakse uus koolimaja 1. septembriks. Tänu T. Parbusele ei jää sel suvel ära ka ühtegi kultuuriüritust. Meest sõnast, härga sarvist.

väints
3 aastat tagasi
Reply to  Erx

Loe vähem pealkirju ja süvene rohkem sisusse

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  väints

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul ei ole Haapsalus eriti rahvusvahelisi üritusi. „Esinejad on küll välismaalt, aga ikkagi kohalikud on need, kes käivad kultuuri nautimas,” ütles Parbus.

väints
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Ürituste toimumise või ärajäämise otsustab Parbuse sõnul linn jooksvalt vastavalt sellele, kuidas viirus Eestis levib – kas haiguspuhang läheb suureks või mitte.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Erx

Lubas jah, et mingi viiruse pärast suurüritused Haapsalus ära ei jää. Tahaks näha.