Kaja Kallas: me ei tohi kriisi esimese kahe kuuga kogu tagavara ära kulutada

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula
Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles täna riigikogus kõneledes, et praegune kriis tuleb maraton, mitte sprint ja seetõttu ei tohi valitsus kogu finantstagavara esimese kahe kuuga ära kulutada.

Kallas lubas, et riigikogu ei kuluta minutitki rohkem kui vaja, et ettevõtetteid ja töö või sissetuleku kaotanud inimesi toetavad meetmed hakkaksid kehtima.

Lisaks tegi Kallas Reformierakonna fraktsiooni nimel viis ettepanekut: avaliku sektori kulude kärpimine, tervishoiusüsteemi suurem toetamine, ettevõtetele suunatud meetmete täpsem fokusseerimine, tööstussektorile lühiajaliste garantiide loomine ja kriisist väljumise plaani koostamine. „Praegune lisaeelarve on mõeldud tulekahju kustutamiseks, kuid vajame kindlasti plaani, kuidas tulekahju üle elanud majandus uuesti tööle saada,” ütles Kallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
4 aastat tagasi

Kaja ära mölise, las mehed toimetavad..
Naised toetage mehi, mitte ärge vinguge!

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Sina vingud siin, Kajalt väga mõistlik jutt

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Mõistlik? Tavalised hüüdlaused ju! Ma oskan ka… näiteks, et…. SEDA VIIRUST POLE SIIA MAAILMA VAJA… või et…. KEEGI EI TOHI KANNATADA SEE POLE ÕIGE. Kas pole mõistlik jutt?

alustuseks
4 aastat tagasi

võiks proua oma palgatõusust loobuda ja annetada see abivajajatele….

Sõdur
4 aastat tagasi
Reply to  alustuseks

Kus tead vb annetabki

Hmm
4 aastat tagasi
Reply to  Sõdur

Looda sa sõdurpoiss. Milleks ta peab oma hüvedest loobuma? Sellepärast ta poliitikas ongi ju, et hästi elada. Milleks sellist jama tegevust muidu vaja on? Mõtle selle üle

Hmm
4 aastat tagasi

Huvitav, kuidas ta teab, kui kaua nn tulekahju kestab!? Niisama jälle vaja pildil püsida vägevate loosungitega.

arvan
4 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Kallased on targad , millise kogemusega europarlamendis töötanud ja enne ,kui hakkad (postimees) mölisemist sõimlema loe 3 aprilli LP. Eestis on vähe sellise töökogemusega inimesi ,eriti Siim Kallase pagas on kadestamist väärt.
Ja Kaja kallas teab kindlasti kui Hmm(eelkirjutaja)

Jah
4 aastat tagasi
Reply to  arvan

Jääb ainult loota ja valimistel osaleda, et nad valitsusse ei pääseks. Selliste punaste joonte tõmbajatega pole midagi teha.