Perearst Krista Raag plaanilisi vastuvõtte ei tee

Perearst Krista Raag (vasakult) ja pereõde Nadja Baikova. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu perearsti Krista Raagi patsientidel tuleb arvestada, et plaanilisi vastuvõtte kohapeal ei toimu.

„Enamus probleeme püüame lahendada telefonikonsultatsioonide ja meilide teel,” ütles Raag.

Raagi sõnul on patsiendid mõistlikud ja saavad aru olukorra tõsidusest. „Koroonapaanikat ei ole, ärevust on tunda küll,” ütles Raag. „Selge on see,et rahvast täis perearsti ooteruum  on praegu lubamatu ja eesmärgiks on see, et siin viibiks võimalikult vähe patsiente korraga.”

Samuti püüab perearstikeskus sättida ajalise graafiku eraldi respiratoorse infektsiooni tunnustega patsientidele, muude tervisprobleemidega patsientidele ning tervetele  imikutele. Registreerimata ei ole perearstikeskuse külastamine tänasest lubatud.

„Oleme peatanud kõikide tõendite vormistamised ja plaanilise ennetustöö. Kuna juhised töö ümberkorraldamiseks tulid alles täna öösel, siis praegu tegelemegi materjalide tutvumise ja edasise töö korraldamiseks vajalike  toimingutega,” ütles Raag.

Samuti ütles Raag, et kaitsevad end tavapärasest rohkem. „Aga ega peale maskide-kinnaste meil praegu rohkem kaitsevahendeid ei ole,” ütles ta.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments