Lääne-Nigula näitab iga päev valla eelarveseisu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula valla interaktiivne eelarve. Foto: kuvatõmmis

Lääne-Nigula valla interaktiivne eelarve. Foto: kuvatõmmis

Lääne-Nigula vallavalitsus näitab iga päev, kust tuleb ja kuhu kulub valla raha. Valla kodulehel nüüd uus graafiline ülevaade, andmed uuenevad igapäevaselt hommikul kell 6.

Asi on veel nii uus, et ega sellega eriti kursis veel ei olda. “Just eile [kolmapäeval] näitasin seda arendus- ja eelarvekomisjonile,” ütles vallavalitsuse eelarve- ja raamatupidamise osakonna juhataja Piret Zahkna.

“Idee tuli avaliku sektori raamatupidajate päeval,” meenutas Zahkna “Üks audiitor rääkis sellest, kuidas võiks eelarvet kuvada, tõi eeskujuks Tartu linna.”

Tööriist eelarve seisu kuvamiseks on olemas, selleks tuleb arvutisse soetada programm Microsoft Power BI. “See on juhtimistöölaud, sinna saab panna kogu olulise juhtimsinfo, mida sul iga päev vaja on,” selgitas Zahkna.

Zahkna sõnul pole juhtimistöölaua installeerimine keeruline. Power BI saab igaüks endale alla laadida. “Minul aitas seda teha raamatupidamise programmi arendaja,” nentis Zahkna. “Power BI on ühendatud meie raamatupidamise programmiga, meil jookseb sinna praegu eelarve täitmise info.”

Zahknal on mõttes lisada juhtimistöölauale eelarve kuvamisele lisaks ka muid võimalusi.

Töölaud on olemas Lääne-Nigula valla kõigil asutusejuhtidel. Seda oskuslikult kasutades oleks neil näiteks iga päev olemas ülevaade sellest, kes on tööl, kes puhkab, kes on lähetuses.

Lääne-Nigula valla eelarve hetkeseisust saab ülevaalte, kui valida kodulehel menüüst “Juhtimine”, sealt edasi liikuda rubriigis “Eelarve ja majandusaasta aruanded” alajaotuseni “Eelarve täitmine”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
4 aastat tagasi

Tahaks nüüd selle peale näha ka Haapsalu linnavalitsuse poolt samasugust avatust. Või Sukles selgitab, miks ei saa.